Кращі торрент-клієнти для Android

Кращі торрент-клієнти для Android Все більше людей стають власниками пристроїв, керованих ОС Android яка впевнено крокує по земній кулі. Смартфони і планшети проникають у наше життя, в деяких ситуаціях повністю замінюючи звичні для нас настільні комп’ютери. Той факт, що пристрої на андроїд дуже популярні, доводить і величезна кількість додатків доступних для нього. Google Play (в минулому Android Market) є другим за величиною онлайн-магазином додатків. iTunes Store, звичайно, має велику колекцію додатків, але її зростання не таке швидке, як у Google Play, який не так давно подолав межу в 700 000 додатків.

Ігри, музика і навіть фільми — звичайна справа для смартфона, але я ніколи б не подумав, що зможу скачувати торренти на телефон. Точніше, не впевнений, що мені це взагалі потрібно. Однак настільки висока популярність андроїда диктує свої правила, і поява bittorrent-клієнтів для Android було лише справою часу. Зараз таких додатків в Google Play досить-таки не мало. Мабуть, навіть більше, ніж для PC. Так що ви можете повною мірою використовувати свій безлімітний тарифний план або відкриту точку доступу Wi-Fi.

Видання Lenta.kh.ua вирішило розібратися у великій кількості торрент-клієнтів для Android, і вибрати кращі з них спеціально для шановного читача. Отже, ось п’ятірка кращих додатків для торрентінга під пристроїв на андроїд:

tTorrent (Lite)

1. tTorrent (Lite) — найкращий, на нашу думку, bittorrent-додаток, який є в Google Play на поточний момент. Звичайно, безкоштовна версія tTorrent містить рекламу і обмеження швидкості скачування, але достоїнств у нього більше. Та й від реклами з обмеженнями можна позбутися, сплативши версію PRO.

Функції:
Російська локалізація
Користувальницький інтерфейс адаптований під планшети
Режим «тільки по Wi-Fi»
Підтримка DHT, магнітних посилань, опцій для роутера UPnP і NAT-PMP
Регулюється кількість одночасних завантажень / роздач
З’єднання через proxy
IP-фільтрація
Шифрування трафіку
Підписка на RSS-канали
Контроль харчування

З мінусів, крім обмежень безкоштовної версії, можна зазначити, що внутрішній пошук реалізований через сторонній додаток Transdroid — програма для управління торрент-файлами віддалено. Хоча Transdroid володіє хорошим функціоналом, не зрозуміло, для чого такі труднощі.

2. aDownloader New — торрент-клієнт, який практично не поступається по функціоналу, tTorrent, за винятком підтримки UPnP і NAT-PMP. Так що перераховувати можливості додатку немає сенсу. Також має приємний оку дизайн, але, на жаль, тільки на англійській мові. Реклама присутня, а от обмеження на швидкість скачування немає. Крім того, присутня можливість скачування файлів по HTTP протоколу.

aTorrent

3. З великим відставанням від 1 і 2 місця йде наступний bittorrent-клієнт для Android ОС — aTorrent. Дизайн похмурий і на англійській мові. Не адаптований для використання на планшетах. Немає підтримки UPnP, NAT, RSS і Proxy. Немає шифрування і фільтрації за IP-адресою. Не настроюється кількість одночасних завантажень / роздач. На довершення до всього, є скарги, що качає не всі торрент-файли.

Крім того, всі вищезгадані учасники дозволяють: відкривати торрент-файли з браузера; вибирати окремі файли для завантаження; міняти категорію; міняти порти програми; настроювати швидкість скачування / роздавання; редагувати список трекерів

Два останні торрент-клієнта показали себе настільки обмеженими у функціях, що ми навіть не стали включати їх в рейтинг, а вирішили просто згадати. На те є свої причини, і ось які:

Так як у країнах СНД є свій великий Rutracker.org, яким ми найчастіше й користуємося, то і торрент-клієнт нам потрібен для використання на ньому. Таким клієнтом для деяких є Rutracker Downloader — додаток з дуже специфічним інтерфейсом. При такому дизайні я не протягнув і десяти хвилин використання. До речі, цей додаток має відразу два рекламних блоки!

У нього єдиного відсутній режим роботи «тільки по Wi-Fi». Він єдиний не підтримує magnet-посилання, завантаження по RSS і, наскільки я зрозумів, DHT теж не підтримує, принаймні, опції такої у нього точно немає. Ще у нього немає фільтрації по IP, шифрування і енергоконтролю. Кількість одночасних завантажень вказати не можна. Додати / видалити трекери не можна. Під планшети не адаптований. Але, при всьому при цьому, схоже, він єдиний справно закачує всі торрент-файли з rutracker.org

Останній учасник нашого «тест-драйву» — μTorrent (uTorrent). І хоча цей торрент-клієнт сирий до неподобства, згадати його ми просто зобов’язані. Я анітрохи не сумніваюся, що розробник найпопулярнішого торрент-клієнта для PC «допрацює» з часом і додаток під Android. Поки що він вміє тільки самий мінімум.

Це були кращі bittorrent-додатки для портативної операційної системи Android. Сподіваємося, що сьогоднішній огляд збереже вам час і допоможе з вибором торрент-клієнта.

Оставьте комментарий