Поїдання яєчних білків допомагає знизити артеріальний тиск. За словами співробітників університету в Китаї, по своєму ефекту вони не поступаються деяким лікам, пише видання The Telegraph.
Вчені відзначають, що секрет криється в речовині, що міститься в яєчних білках. Саме вона сприяє зниженню тиску, який є одним з основних чинників розвитку серцевих захворювань. Так, поїдання яєчних білків допоможе хворим тримати тиск під контролем. І все це завдяки 50 мг пептиду RVPSL (короткий фрагмент білка), що знижує його також, як і малі дози (10 мг) поширеного від тиску препарату «Каптоприл» (належить до групи інгібіторів ангіотензинперетворюючого ферменту).
У ході експерименту фахівці годували щурів з підвищеним тиском цим пептидом і встановили, що він зменшив симптоми підвищеного тиску. Вони планують провести аналогічні випробування на людях.
«Яєчний білок може бути корисний у профілактиці та лікуванні гіпертонії. Наші результати підтверджують відомості раніше проведених досліджень на цю тему. Робота вельми багатообіцяюча, а отриманої інформації достатньо для того, щоб продовжити вивчення впливу пептиду яєчного білка на здоров’я людини», — коментує автор дослідження Жіпенг Ю.
Незважаючи на часті висловлювання про шкоду яєць, пов’язані з підвищеним вмістом в них холестерину, нове дослідження показало їх безперечну користь для здоров’я.