Ворожіння на Водохреще 2013: а також як і де купатися

Ворожіння на Водохреще 2013: а також як і де купатися, поздоровлення та вітання з Водохреще Ворожіння на Водохреще 2013 явно необхідно всім, хто цього чекає. Хрещення 2013: коли і де купатися (місця по містах), ворожіння, служба. Велике свято скоро будуть відзначати всі православні — Хрещення 2013. Ми підготували для наших читачів ынформацію для них: коли Водохреще 2013, місця для купань в Хрещення 2013 у Києві, біля Києва, як підготуватися до водохресного купання, як правильно занурюватися, служба та ворожіння на Водохрещення 2013, поздоровлення та вітання на Водохреще, — все це у статті наших кореспондентів.

Отже, Хрещення 2013 — купання

Велике християнське свято — Хрещення Господнє 2013 — починають відзначати православні в усіх містах у ніч на 19 січня. Хрещення, нагадаємо, свято на честь хрещення Ісуса Христа Іоанном Хрестителем в річці Йордан. Головний атрибут Хрещення — масове купання в спеціально приготовлених для цього ополонках-Йорданія. Такі ополонці готуються у всіх містах.

Хрещення 2013 таке ж важливе для православних свято, як Великдень або Різдво. Друга назва Хрещення — Епіфанія. У перекладі з грецької — богоявлення. Що це значить? А те, що після хрещення Христа Іоанном, Ісус почав нести боже слово людям.

Чому Хрещення 2013 вважається великим святом? Православні вважають, що в Хрещення люди очищаються живий водохресної водою і тим самим долучаються до Божественної Благодаті Ісуса Спасителя.

Слово «крещаю» перекладається з грецької як «занурювати у воду». Багато сотень років люди наділяють воду силою. Вважається, що вода здатна очистити людину від гріхів і поганих думок, видалити всі його сумніви і направити на шлях істинний. У Хрещення 2013 вода, в яку занурюються люди, символізує собою обмивання душі в ім’я Отця, Сина і Святого Духа.

Коли Хрещення 2013? Хрещення 2013 відзначатися 19 січня 2013 року. За традицією, перед Водохрещем потрібно піти в храм на службу і там наповнити посуд святий, очищеною водою.

Зрозуміло, що найбільш підготовлені будуть купатися на Водохреще 2013 в ніч на 19 січня. Але купатися в Хрещення можна весь день 19 січня. Люди, які збираються вперше скупатися на Водохреща 2013, резонно задаються питанням: а чи є якісь правила купання на Водохреща? Жорстких правил немає, кажуть люди знаючі. Однак дечому слідувати під час занурення в крижану воду треба. За традицією, потрібно тричі з головою зануритися у воду. Занурюючись у воду, потрібно хреститися і промовляти (бажано вголос) «В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа!»

Деякі люди, чоловіки і жінки, які давно купаються в Хрещення, шиють для таких випадків спеціальні довгі сорочки, в яких і відбувається занурення.

Потрібно розуміти, що далеко не всякий організм здатний добре сприйняти занурення в крижану воду. Для багатьох — це сильний стрес. Але, з іншого боку, це і добре. Саме під час стресу організм людини виробляє велику дозу сильнодіючих протизапальних гормонів. Лікарі всіх заспокоюють, якщо підготуватися до водохресного купання 2013, то навіть середній організм їх добре перенесе. Проте купатися в Хрещення 2013 не варто тим, у кого організм ослаблений хворобами.

Хрещення-2013, коли поринати

Купання будуть проходити в ніч на 19 січня і вдень. Видання Lenta.kh повідомляє, що основною причиною нещасних випадків при купанні в Хрещення в крижаній воді стає переохолодження — організм не може відшкодувати втрату тепла. Саме тому людям, тим більше тим, хто занурюється в Хрещення вперше, рятувальники радять перебувати у воді не більше двох хвилин.

Як підготуватися до водохресного купання

Як підготуватися до водохресного купання? Є кілька нескладних правил, дотримання яких дозволить вам пережити водохресні купання без шкоди для свого здоров’я. По-перше, не вживайте перед купанням алкоголь, а замініть його риб’ячим жиром. По-друге, до ополонки варто йти у взутті, а не босоніж. По-третє, роздягатися треба поступово: зняти верхній одяг, постояти так кілька хвилин, після роздягнутися до купальника. По-четверте, тіло можна розтерти жирним кремом, він створить захисну плівку на шкірі і трохи захистить її від крижаної води. Ну і після купання обов’язково потрібно розтертися і випити гарячий чай.

Хрещення 2013 коли купатися у Києві

На купання на хрещення 2013 у Києві виходять тисячі людей, місцева влада постаралися й підготували для них достатню кількість місць для купань. Для всіх купальників будуть обладнані спеціальні намети, де люди зможуть переодягнутися, випити чай і каву.

Гадання на Хрещення 2013

У хрещення за традицією не тільки занурюються в крижану воду, але і ворожать. Які найпопулярніші ворожіння на Водохрещення 2013? Можна гадати на судженого, для цього потрібні яблука. Скільки женихів — стільки і яблук. На кожному з яблук потрібно нашкрябати ініціали свого нареченого, всі яблука скласти в миску, перемішати їх. Потім із закритими очима брати з миски по яблуку і відкушувати від кожного по шматочку. Ініціали на найсолодшому яблуці належать вашому майбутньому чоловікові.

Як ще можна гадати на Водохреще 2013? Незаміжні дівчата та жінки часто ворожать за допомогою кішки. Потрібно загадати бажання і покликати свою кішку. А далі стежити за тим, якою лапкою кішка спочатку переступить поріг. Якщо лівою лапою, бажання збудеться.

Оставьте комментарий