Швидка ходьба може зупинити рак

Швидка ходьба може зупинити рак Учені постійно підкреслюють важливість фізичної активності для здоров’я і життя людей. Дослідження, проведене американськими вченими, стало черговим підтвердженням її благотворного впливу на організм. Зокрема, дослідники встановили, як важливо активно рухатися представникам сильної статі.

У дослідженні фахівців з Університету Каліфорнії взяли участь 1455 чоловіків у віці близько 60 років. Всі добровольці мали в анамнезі рак простати у початковій стадії. Протягом трьох років, що велося спостереження, учені загострювали увагу на такі факти як загострення хвороби, метастази і смерть внаслідок захворювання. У результаті фахівці помітили одну особливість: учасники експерименту, які займалися швидкою ходьбою, рідше за інших потрапляли до цього списку.

Ретельно проаналізувавши цю обставину, вчені прийшли до висновку, що швидка ходьба насправді зупиняє розвиток раку передміхурової залози. У чоловіків, які займалися енергійною ходьбою не менше трьох годин на тиждень, ракові пухлини росли і поширювалися набагато повільніше порівняно з добровольцями, які ігнорували спорт.

За словами фахівців, чим більш інтенсивно займалися чоловіки ходьбою, тим більше був ефект. А ось повільні прогулянки не чинили на перебіг захворювання ніякого впливу.

Вчені настійно рекомендують чоловікам вести активний спосіб життя і побільше ходити. Ходьба чи не найпростіший вид навантажень. При цьому, як переконалися дослідники, вона здатна впливати на розвиток дуже небезпечної хвороби.

Оставьте комментарий