Новости Харькова
Сделать стартовой 
Lenta.kh.ua:   Карта сайта
|  События Харькова |  Тенденции |  Регионы |  Спорт |  В мире |  Общество
ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ ХАРЬКОВА


09.11.17 Третьекурсник Максим Поляков поддался азарту и проиграл бабушкину квартиру в онлайн-казино
28.9.17 Де відпочити в Карпатах: огляд цін і курортів
13.9.17 iPhone на трильйон: як новинки вплинуть на капіталізацію Apple
18.8.17 Чем могут удивить ежедневники с логотипом от сайта deksgroup.com
05.8.17 Игры в казино на море — приехал, увидел, проиграл
21.6.17 Что нужно знать игроку об игровых автоматах
15.6.17 Автоматы казино вулкан — достигни успеха
30.5.17 Современный интернет магазин интимных товаров
26.5.17 Как выбрать смеситель для умывальника
12.4.17 Доверяйте ремонт телефона лучшим
ПОИСК:  
Искать:
в информационной базе
в новостях

Общество
Як відрізнити їстівні гриби від отруйних?
22.09.2013

Як відрізнити їстівні гриби від отруйних? Поради початківцям грибникам дає Олена Вороніна, доцент кафедри мікології та альгології біологічного факультету МДУ:

— Щоб не отруїтися, треба точно знати, як виглядає гриб, який вас цікавить, і що являє собою його неїстівний двійник. Тому, якщо ви вперше відправляєтеся на «тихе полювання», купіть ілюстрований атлас грибів.

Всі гриби поділяються на їстівні, дуже отруйні і слабо ядовиті. Найнебезпечніший з отруйних — це поганка. На ніжки у неї є «стаканчик» — щоб розпізнати цей гриб, треба акуратно вийняти його з землі.

До слабо ядовитих відноситься жовчний гриб, його часто плутають з білим. Отруїтися їм неможливо, але його гіркий смак може зіпсувати всю страву. У жовчного гриба трубочки на нижній стороні капелюшка рожево-коричневого кольору, а у білого вони жовті.

Читайте також: Маленькі секрети грибників або де краще шукати гриби

Серед слабо ядовитих грибів часто зустрічаються несправжні опеньки — їх можна відрізнити по оливковому відтінку. Опеньки їстівні завжди коричневого кольору. Шлунковий розлад опеньки -двійники викликають лише в тому випадку, якщо вони погано проварені або прожарені. Не варто збирати гриби з цвіллю і потім зчищати її ножем. Цвіль — це теж гриб, який паразитує на тілі іншого гриба. Якщо вона потрапить в їжу, то можуть виникнути проблеми з шлунком.

Ні в якому разі не купуйте засушені або мариновані гриби — навіть фахівець — мікології не може ідентифікувати гриб, який пройшов термічну обробку.

РЕКЛАМА
При полном или частичном воспроизведении ссылка на Lenta.kh.UA обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентство "Українські Новини", в каком-либо виде строго запрещено. Администрация сайта может не разделять мнение автора и не несет ответственности за авторские материалы.