Експерт: зі СНІДом буде покінчено в 2030 році

СНІД Через сімнадцять років людство зможе зітхнути вільно — «чума XI століття» буде переможена. Такий позитивний прогноз дав заступник виконавчого директора з об’єднаної програмі ВІЛ / СНІД ООН Луїс Лурес.

За його інформацією, вже до 2030 року захворювання, яке забирає життя мільйонів людей по всьому світу, буде повністю під контролем. «Завдяки старанням вчених і широким можливостям сучасної медицини ми зупинимо епідемію СНІДу. Нові випадки інфікування будуть одиничними і не вплинуть на статистику в цілому», — заявив експерт з ООН.

Перемогти хворобу вчені зможуть завдяки розробці потужних ліків і створення більш дієвих методик лікування.

«Зверніть увагу, що терапія ВІЛ — інфікованих стає все більш доступною! Якщо наприкінці минулого століття, щоб забезпечити необхідними препаратами одного пацієнта, було потрібно 20 тисяч доларів на рік, то зараз потрібно всього лише 150 доларів», — зазначив Луїс Лурес, додавши, що сьогодні страшний діагноз навчилися виявляти на ранніх стадіях, що значно уповільнює розвиток захворювання.

За статистикою Організації об’єднаних націй, за останнє десятиліття кількість нових випадків зараження знизилося на 20%, а завдяки профілактиці ВІЛ в багатьох країнах третього світу цей показник впав до рекордних 50%.

Тим не менше, тільки за офіційною статистикою, щороку помирає 1,7 млн ВІЛ — інфікованих, а нових випадків зараження стає більше на 3 млн. «В основному, це наркомани, гомосексуалісти і жриці кохання. Вони не хочуть лікуватися через те, що їх можуть притягнути до кримінальної відповідальності», — заявив Лурес.

Факт на тему:
Підтвердженням оптимістичного прогнозу експерта служить відкриття, зроблене британськими дослідниками з лондонського Королівського коледжу. Фахівці медустанови знайшли ген, що захищає від ВІЛ-інфекції.

Білок МХ2 блокує процес реплікації (самовідтворення) небезпечного вірусу і робить людський організм резистентним до нього.

Тепер вчені планують створити речовину, яке дублює функції білка MX2 або ж розробити лікарський препарат, що активує захисні сили організму.

Оставьте комментарий