Як вилікувати нежить?

Як вилікувати нежить Під час нежиті більшість хворих відчуває сильний дискомфорт: безперервне тече з носа, чхання, закладеність носа і сльозотеча помітно заважають вести звичний спосіб життя.

Про те, як вилікувати нежить, багато хто має свої власні уявлення: хтось радить прогрівання, хтось — дихальну гімнастику, хтось — засоби народної медицини. Але для того, щоб полегшити стан хворого якомога швидше, необхідно прислухатися до думки докторів. Сучасна медицина має однозначну відповідь на питання, як вилікувати нежить у максимально короткі терміни, — пише видання postironic.org.

Існує цілий ряд сучасних препаратів, які дуже швидко полегшують стан хворого при нежиті. Для того, щоб вилікувати нежить повністю, звичайно ж, потрібно не один день, але помітно поліпшити стан хворого можна при перших же симптомах захворювання.

Що найбільше дратує людей, які страждають на нежить? Звичайно ж, відділення слизу і закладеність носа. Тому лікарі у разі появи цих ознак призначають препарати препарати, що зменшують набряк і виділення слизу.

Такі препарати, як Виброцил, Длянос і Отривін найчастіше призначаються при виражених проявах нежиті. До їх складу входять деконгестантів фенілефрин (або ксилометазолин). На сьогоднішній день фенілефрин, як і ксилометазолин — одні з найпоширеніших у світі судинозвужувальних засобів від нежитю. Вони виробляється багатьма фармацевтичними компаніями під різноманітними комерційними назвами, як в якості самостійного лікарського засобу, так і у складі комбінованих препаратів. Диметинден — антигістамінний препарат (H1 -блокатор) першого покоління, що знаходить застосування для купірування симптомів алергічних захворювань, таких, як свербіж, набряк і чхання.

За даними різних опитувань громадської думки, мало хто добре уявляє, як вилікувати нежить у максимально короткий термін. Існує стереотип, що нежить проходить як мінімум за тиждень і при активному лікуванні, і без нього. Це помилкова думка змушує багатьох хворих пасивно ставитися до перебігу захворювання, в той час як можна значно прискорити одужання і попередити розвиток ускладнень риніту.

Як вилікувати нежить якомога швидше?

Існує декілька простих правил.

Починайте лікування при перших же ознаках захворювання: при чханні, закладеності носа.

Не забудьте промивати носові проходи за допомогою підсоленої теплої води. Це допоможе очистити ніс від слизу перед застосуванням препаратів.

Після очищення носових проходів необхідно закапати лікарський препарат. Виброцил, Длянос або Отривін — ефективні та надійні засоби проти нежиті, в продуктовій лінійці яких ви зможете підібрати препарат, який підійде саме вам.

Виброцил, Длянос і Отривін — комбіновані лікарські препарати проти нежитю. Вони існують як у формі назальних крапель, так і у формі назального спрею, а також гелю. Дані препарати звужують кровоносні судини слизової оболонки порожнини носа, усуваючи набряк і гіперемію слизової оболонки, і швидко полегшують носове дихання при нежиті. Дія препаратів настає через кілька хвилин і триває протягом декількох годин.

Для ефективного полегшення стану при частому нежиті рекомендується закапувати препарат Виброцил 3-4 рази на добу в кожний носовий хід. Кількість крапель дозується залежності від віку. Існує спрей для дорослих. Назальний спрей більш рівномірно зрошує слизову носових ходів, ніж краплі. Назальний гель призначають тільки дорослим і дітям старше 7 років. Він м’яко і дбайливо зволожує слизову носа при наявності сухості і кірочок. Якщо ви або ваша дитина скористаєтеся назальним гелем безпосередньо перед сном, то зможете спокійно спати всю ніч.

При вираженій закладеності носа рекомендується препарат Отривін. Він застосовується по 1 впорскуванню у кожний носовий хід у вигляді 0,05% або 0,1 % розчину від 1-2 разів до 3-4 разів на день залежно від віку і ступеня закладеності носа. Упаковка з дозатором полегшує застосування препарату, виключаючи випадкове передозування.

Враховуючи можливу системну судинозвужувальну дію у разі порушення режиму дозування, Виброцил і Отривін не рекомендується застосовувати при вагітності та в період лактації. У разі вагітності з обережністю призначають Длянос, якщо очікуваний ефект терапії перевищує потенційний ризик для матері та плоду. Для дітей можливе застосування дитячих форм крапель або спрея.

Лікувати нежить або не лікувати — більше не питання. Якщо ви знаєте, як його вилікувати за допомогою ефективних і надійних препаратів, то, звичайно, не варто чекати і мучитися.

Оставьте комментарий