Що подарувати дитині в два роки?

Дитячий подарунок на два роки Дворіччя малюка — важливий етап і для нього, і для його батьків. Часу з народження малюка проходить зовсім небагато, але в два роки він вже ходить, освоює мову, активно розвивається інтелектуально і творчо. Саме в цьому віці виявляються схильності до творчості, розвивається дрібна моторика, слух, здібності до різних видів діяльності. Гра стає для малюка головним способом пізнання світу. Тому, вибираючи подарунок дитині на 2 роки, намагайтеся підібрати річ, яка буде корисна малюкові в цьому віці, а також, зрозуміло, буде викликати у нього непідробну радість.

Що подарувати дівчинці на 2 роки?

Найпопулярніший подарунок для дівчинки — це лялька. Сьогодні в магазинах іграшок можна знайти величезну кількість різноманітних ляльок, починаючи від простих пупсів, закінчуючи дорогими Барбі з масою дрібних деталей і атрибутів. Пам’ятайте про те, що дитина в два роки не надто акуратна, поки лише вчиться координації рухів, тому купувати їй ляльку, яка підходить скоріше для десятирічної дівчинки, не варто. Відмінним подарунком для дворічної дівчинки стане ігрова текстильна лялька без зайвих деталей. Також дівчинка порадіє набору іграшкового посуду або ігрової косметики «як у мами».

Якщо хлопчикові 2 роки: що подарувати?

Дворічний хлопчик буде щасливий, отримавши від вас у подарунок велику машину. Краще всього, якщо це буде самоскид: його можна брати на прогулянку, возити за собою, складати в кузов будь-які предмети (ляльок, кубики, камені, листя, шишки, і так далі). Заздалегідь зверніть увагу на те, наскільки міцною є машина. Діти можуть сідати самі в кузов самоскида або складати туди щось важке. Іграшка повинна бути міцною і якісною, щоб вона витримала навантаження. Колеса також повинні бути надійними. Якщо дитина буде катати свою машинку по вулиці, а колеса будуть постійно зісковзувати з осі, ніякої радості іграшка не принесе.

Не варто забувати про те, що в такому віці малюки вже усвідомлюють себе як окрему особистість, бачать своїх батьків і прагнуть у всьому бути схожим на них. Цю схильність до копіювання поведінки дорослого можна використовувати при підборі подарунка: спробуйте піднести хлопчикові набір іграшкових інструментів, щоб він був схожий на тата.

Дитині 2 роки: що подарувати?

Насправді дитячий подарунок у такому віці здебільшого універсальний. Ви можете вибирати подарунок, незалежно від статі дитини. У дворічному віці всім хлопчикам і дівчаткам підходять приблизно однакові речі.

Приклад такого універсального подарунка — дитячі книжки. Яскраві і барвисті книги для найменших — прекрасний спосіб для дитини навчитися читати, познайомитися з літерами, захопитися популярними дитячими казками та історіями. Непоганим подарунком можуть стати мультфільми, які люблять малята всіх віків. У два роки дитина вже впевнено сприймає інформацію з екрану, тому ви можете придбати набір найкращих дитячих мультфільмів на дисках і піднести їх винуватцю торжества і його батькам.

Крім того, ви можете придбати подарунковий сертифікат в будь-який дитячий магазин і вручити його батькам: вони самі куплять малюкові те, що він попросить.

У два роки діти дуже активні, тому прекрасним подарунком стане самокат або триколісний велосипед. Роликові ковзани малюкам дарувати поки рано. Якщо ж ви все-таки даруєте дитині самокат, не пошкодуйте грошей на хороший захист: шолом, налокітники та наколінники захистять дитину від неминучих падінь. Простіші спортивні подарунки — скакалка, м’яч, дитячий дартс, в якому замість гострих дротиків — кульки на липучках. Якщо батьки не проти, можна подарувати дитині домашній спортивний комплекс: гойдалки, невелику шведську стінку, турнік.

Універсальний подарунок — дитячий одяг. Для дівчинки можна підібрати гарне плаття, в якому вона буде відчувати себе принцесою, і туфельки. Хлопчику підійде більш суворий наряд. Наприклад, дитячий костюм з жилеткою і краваткою метеликом порадує не тільки дитини, але і її батьків: такий одяг можна використовувати для походів в гості і театр, для святкових заходів, дитячих ранків.

Два роки — період активного розвитку дрібної моторики. Доречні дитячі мозаїки з великих шматочків, нескладні головоломки, шнурівки, конструктори, розвиваючі ігри. Ляльки на рукавичках і пальчиковий театр викличуть у малюка справжнє захоплення. Ви можете не тільки купити готові пальчикові ляльки, але і зшити їх самостійно, якщо у вас є навички шиття. Такі ляльки будуть не тільки красивими, але і унікальними: їх не буде ні в одному магазині. Доведено, що ігри з пальчиковими ляльками сприяють активному розвитку психіки дитини, допомагають йому вибудовувати в ігровій формі взаємини з об’єктами навколишнього світу.

Товари для творчості — золота жила для того, хто хоче вибрати подарунок для дворічної дитини. Дитячий мольберт, набори фарб і кольорових олівців, набори для аплікацій, кольоровий папір і кольоровий картон, яскраві фломастери, різнокольорові штампи та печатки, наклейки… Одним словом, товари для творчості відкривають широкий простір для фантазії при виборі подарунка. Ви також можете купити малюкові якісний пластилін: сучасний кульковий пластилін відрізняється від того, до якого ми звикли з дитинства. Він пластичний, безпечний навіть при попаданні в рот, має багату кольорову гаму. Працюючи з таким пластиліном, дитина розвиває уяву, у неї стабілізується емоційний фон, вона вчиться виконувати дрібну роботу руками. Пластична паста для ліплення легко відпирається з будь-яких поверхонь і відмивається від шкіри і волосся. Безпрограшним подарунком будуть пальчикові фарби. Жодна дитина не відмовиться від можливості забруднити руки в яскравій фарбі, а потім малювати руками на великих аркушах ватману, адже зазвичай йому цього не дозволяють. Пальчикові фарби легко змиваються водою, вони нетоксичні і використовуються в арт — терапії для малюків.

Деякі вважають за краще дарувати дітям музичні інструменти. Це, безсумнівно, радує малюків, проте потрібно заздалегідь узгоджувати такий подарунок з батьками. Музичні іграшки для дітей дуже галасливі, тому далеко не кожні батьки погодяться на те, щоб цілодобово чути з дитячої кімнати дудку або барабан. Для розвитку музичного слуху краще подарувати малюкові набір музики для дітей на компакт-дисках.

Дитячий подарунок на два роки — це подарунок, який розвиває фантазію й уяву, посилює дитячі творчі здібності, допомагає їй реалізувати свою потребу в активному пізнанні навколишнього світу.

Оставьте комментарий