Питання підвищення тарифів на газ в Україні поки не вирішене — експерт

Вадим Карасьов Інформація, опублікована днями деякими ЗМІ щодо прийняття українським урядом низки непопулярних рішень, швидше за все, недостовірна. Таку думку висловив Вадим Карасьов, директор Інституту глобальних стратегій.

Карасьов зазначив, що не варто оперувати непідтвердженою інформацією, оскільки ще не було ніяких офіційних заяв. Крім того, не варто також брати до уваги різні коментарі, які передвіщають економічні неприємності. За його словами, численні домисли і спекуляції навколо передбачуваного підвищення тарифів для населення та інших рішень на цьому етапі найбільш розумно було б ігнорувати. Крім того, зазначив директор Інституту глобальних стратегій, щодо планів влади щодо скасування пільг для бізнесу, підвищенню тарифів на газ, або зміни курсу національної валюти, мова не йшла раніше і не йде зараз.

Нагадаємо, вчора українські ЗМІ повідомляли, що президент України Віктор Янукович дав згоду на зниження сьогоднішніх пільг в країні і підвищення тарифів на газ заради отримання ще одного кредитного траншу від Міжнародного валютного фонду. Для того щоб стабілізувати сьогоднішні державні фінанси, український уряд, можливо, прийняв рішення схвалити низку непопулярних рішень. Йдеться, зокрема, про ліквідацію пільг для населення та бізнесу, послаблення національної валюти по відношенню до долара США і, зрозуміло, про підвищення тарифів на газ для населення. Як відзначають експерти, «підсолодити» такі жорсткі заходи з боку керівництва держави можна c допомогою урізання витрат на утримання чиновників.

Оставьте комментарий