Винуватець пожежі в Харкові — директор «ювелірки»?

Винуватець пожежі в Харкові - директор «ювелірки»? У справі про пожежу на харківському заводі «Хартрон» з’явився перший підозрюваний. Про це заявив на вчорашньому брифінгу виконуючий обов’язки прокурора Харківської області Володимир Суходубов.

За словами Суходубова, прокуратура письмово повідомила керівника підприємства, який орендував приміщення на території заводу «Хартрон», що він є підозрюваним у справі про пожежу. Прокуратура звернулася до суду з проханням про затримання підозрюваного, і суд дав санкцію на його затримання.

На запитання ЗМІ, хто мається на увазі — директор ювелірної фабрики або директор однієї з двох приватних фірм, які теж орендували приміщення, Суходубов не відповів. Однак сказав, що підозрюваного шукають, але за три дні поки не знайшли.

Крім того, за словами в.о. прокурора Харківщини, за наслідки трагедії відповідальні і працівники контролюючих органів. Але, щоб повідомити їм про підозру, потрібно ще додаткове слідство. Слідством вже виявлені порушення на фабриці, зокрема, там не було пожежної сигналізації.

Слідством також чітко встановлено, що всі постраждалі від пожежі в момент трагедії алкоголь не вживали.

Розмір збитку і причина пожежі встановлюються. Досудове слідство веде міліція, але воно на особливому контролі у прокуратури.

Слідство розглядає дві версії причин пожежі: порушення правил охорони праці та порушення правил пожежної безпеки.

Нагадаємо, 8 січня на ювелірній фабриці, що знаходиться на території заводу «Хартрон» у Харкові сталися вибух і пожежа. 8 людей загинули, 22 вивели рятувальники, але сім з них постраждали. Під час трагедії на робочому місці знаходилися 200 чоловік.

Оставьте комментарий