Калауд для кальяну — що це і як його використовувати?

Калауд для кальяну В даний час все більше змін зазнає кальян. Він стає більш функціональним, курити його стає набагато зручніше. Однією з практичних речей став калауд для кальяну. Він уже став популярний серед любителів покурити кальян. Але мало хто знає, як його підібрати і які він має характеристики. Переглянути ціни на кальяни та супутні матеріали можна на сайті https://amyshop.com.ua/catalog/kalyany.

Що таке калауд?
Відзначимо, що калауд — це спеціальний пристрій, який дозволяє керувати певною кількістю жару, що виходить від тліючого вугілля. Це пристрій був винайдений в Америці, вже активно використовується. Завдяки Клауду не потрібно застосовувати фольгу, що полегшує використання кальяну. Багато любителів кальяну оцінили переваги калауда, який запобігає швидкому перегорання тютюну, немає звичної гіркоти. Жар розподіляється рівномірно, це добре відображається на нагріванні тютюну. Особлива форма калауда допомагає запобігти переходу попелу в чашу.

Як правильно вибрати калауд?
Варто звернути увагу, що калауд може бути несумісним з деякими видами кальянів і його чаші. Тому його варто підбирати під ті вироби, які мають спеціальні пази і калауд буде надійно там фіксуватися.
Важливо враховувати такі характеристики:
Калауд повинен відповідати розміру чаші. Варто звернути увагу на опуклості, які є в калауді. Вони повинні повністю збігатися з такими ж виступами всередині чаші кальяну. Якщо чаша за розмірами буде більше, тоді пристосування для вугілля провалиться в неї.

Як використовувати калауд?
Поставити калауд в чашу. Покласти в нього вугілля 4 штуки. Два варто розмістити по краях, 2 — покласти зверху. Можна злегка підняти пристосування і розігріти його над полум’ям запальнички. Це дозволить швидко активізувати тягу. Поставити калауд назад чашу і почати розкурювати кальян.
Використовуємо пристрій за його прямим призначенням. Якщо відчувається, що жар став сильним, тоді варто підняти калауд за ручку і трохи охолодити його. Після нормалізації вугілля, можна пристрій поставити назад в чашу.
Після використання кальяну, важливо очистити калауд. З нього потрібно витрушувати залишки тютюну, внутрішня частина добре очищається щіткою. Якщо зверху є нагар, тоді його можна очистити содою і просушити.