Скільки коштують послуги бухгалтера зі сторони?

Скільки коштують послуги бухгалтера зі сторони? Результати 2012 продемонстрували, що все більша європейських, американських і російських компаній надають перевагу зовнішньому бухгалтерському обслуговуванню.

Тим часом в Україні на сьогоднішній день переваги, які може забезпечити аутсорсинг бухгалтерських послуг, оцінюють не так високо як у Європі та США. Аутсорсери в нашій країні обслуговують близько 5% середніх компаній, 18% — великих компаній і 62% приватних підприємців.

На думку експертів, непопулярність аутсорінгового ринку викликана тим, що компанії не довіряють подібним організаціям через нестачу інформації з цієї теми. Крім того, сумніви викликає і неоднозначність податкового законодавства.

При цьому технологічні можливості бухгалтерських компаній ростуть з кожним днем. Зокрема, однією з переваг є те, що компанії надають клієнтам віддалений доступ до програми 1С. Це дозволяє контролювати роботу бухгалтера.

Продаж 1С в Україні здійснюється завдяки офіційним партнерам фірми «1С». Вони продають, встановлюють, налаштовують, оновлюють і впроваджують програмні продукти компанії. На платформі «1С: Підприємство», включаючи «1С: Бухгалтерія», «1С: Управління», вони виконують проекти з впровадження автоматизованих систем управління та обліку для підприємств.

За даними експертів, за останні роки більш ніж у три рази збільшилася частка «1С» в продажах систем управління підприємством. І це не дивно, адже середня ціна ліцензії в перерахунку на одне робоче місце у «1С» складає всього $ 150, у той час як у основного конкурента — SAP — близько $ 2000. У зв’язку з цим стає очевидним, що за кількістю впроваджень розробник є безумовним лідером.

У цілому на ринку бухгалтерських послуг в Україні загальних сформованих цін немає. Розбіжність цін багато в чому обумовлена підходом «від витрат», вважають експерти.

Оставьте комментарий