Що приготувати на Новий рік 2013: найсмачніші рецепти для зустрічі року змії

Що приготувати на Новий рік 2013 Вона вже повзе до нас, переливаючись гладкою лускатої шкірою і передчуваючи бенкет! Хто? Господиня наступаючого року — Чорна водяна змія! Холоднокровна красуня вимагає царської зустрічі: любить, щоб все подавалося із запалу з жару, і презирливо ставиться до вегетаріанських страв. Ще б пак — хижачка є хижачка. Господині вже готуються порадувати гостю білкової смакотою.

Кролик удавові – їжа, особливо під Новий рік

— Змія схильна до естетичності, — розповідає Наталія Бока. — Тому їй будуть до смаку красива сервіровка і якісний алкоголь у витончених келихах. Улюблена їжа змій у природі — гризуни, жаби, птахи. Не відмовляються вони поласувати і яйцями. Їх водяні родички закушують рибою та іншими морепродуктами. Від цього і буду відштовхуватися при підготовці святкового столу, — говорить Наталя. — Запечіть цілу птицю в меду. Приготую рибу по-старовинному, а головне, простим рецептом. Нафаршируйте яйця. Основна страва — кролик, тушкований у сметані. Просто, швидко і смачно!

Від такого гризуна жоден удав не відмовиться!

Знадобиться: кролик, 3 ст.л. смальцю, склянка сметани,

2 ст. л. борошна, 2 моркви, 2 головки ріпчастої цибулі, 2 болгарських перцю, півтори склянки води, 2 ст. л. оцту (3%), половина пучка петрушки, чорний перець, мускатний горіх, паприка, куркума, сіль — за смаком.

Тушку за день треба замочити в холодній воді, зрідка міняючи її. Потім розрубати на шматки, видалити плівку і сухожилля, замаринувати в розчині оцту на 4-5 годин.

Моркву, цибулю, перець і петрушку порізати.

Змішати прянощі, натерти ними м’ясо, викласти разом з овочами на глибоку сковорідку, залити топленим жиром, додати півтори склянки води і тушкувати 50 хвилин. Не забувайте поливати м’ясо соком!

Перекласти кролика в каструлю, а в пательню долити склянку гарячої води. Закип’ятити, заварити розведеним борошном і знову довести до кипіння.

Цим соусом залити м’ясо, додати сметану і тушкувати до готовності.

— З кролика виходить і відмінний шашлик, — запевняє Наталя. — Треба вимочити м’ясо в маринаді (на1 л води — 1 склянка оцту, по 1 ч.л. солі і цукру), обсушити, нашпигувати салом, нанизати на шампури і смажити на грилі або на підносі в духовці.

Птах-нагорода — заслуга маринаду!

— Курятина завжди присутня на нашому столі, — зізнається мама дворічного Глеба. — Але на Новий рік я в буквальному сенсі цього слова хочу подати її під новим соусом.

Курка в медово-гірчичному соусі

Знадобиться: курка — 1,5 кг.; Для соусу: 2 ст.л. меду, 2 ст.л. гірчиці, 1/2 ч.л. каррі, щіпка червоного меленого перцю, сіль.

Курку промити, перекласти в каструлю.

Зацукрований мед розтопити в мікрохвильовці. Змішати з іншими інгредієнтами маринаду. Змастити курку зсередини і зовні. Поставити в холодильник на ніч.

Перед приходом гостей загорнути птицю в рукав і запекти в духовці. Є такий секрет, який допомагає визначити час приготування: на кожен кілограм курки треба 30 хвилин, плюс 30 хвилин зверху. Тому полуторакілограмову тушку буду запікати приблизно годину. А потім пригощати всіх смакотою з пікантним медовим ароматом!

Повний фарш: улюблені новорічні закуски

Так як Наталя збирається приготувати на Новий 2013 рік страву з фаршированих яєць з трьома різними начинками, хижачка залишиться задоволеною і візьме під своє заступництво сімейне гніздечко молодої господині.

Перша начинка — з печінкою минтая

Знадобиться на 6 яєць: баночка печінки, 100 г м’якого плавленого сиру, зелень, зелений горошок або кукурудза.

Яйця відварити, розрізати навпіл, витягнути жовток і порубати його, змішати з подрібненими консервами, сиром. Наповнити цією сумішшю білки. Посипати горошком і прикрасити зеленню, а також «очками» з різаних оливок.

Друга курка на Новий рік — з грибами

Знадобиться на 6 яєць: півсклянки сушених білих грибів (можна замінити консервованими), 1 цибулина, 2 ч.л. вершкового масла, 2 ст.л. майонезу, 1 ст.л. сметани, сіль, перець — за смаком.

Жовтки подрібнити, змішати зі смаженою цибулею, відвареними і дрібно нарізаними грибами. Додати майонез, сметану і нафарширувати яйця.

Третя курка на Новий рік — з курячою печінкою

Знадобиться на 6 яєць: 150 г курячої печінки, 50 г вершкового масла, оливки.

Субпродукт відварити, пропустити через м’ясорубку і збити виделкою зі шматочком масла. Червону ікру теж можна переселити з бутербродів на цю закуску, вважає Наталя.

Риба в меду по середньовічному рецептом

Потрібно: 1 кг коропа, 6 ст.л. меду, 2 цибулини, 200 г родзинок, 50 г соняшникової та шматочок вершкового масла, мелений перець, сіль, коріандр, мускатний горіх.

Помити, почистити і випатрати рибу. Висушити рушником, натерти зсередини і зовні спеціями. Зробити глибокі косі надрізи на тушці.

Для соусу підсмажити різаний лук до прозорості, додати мед, родзинки та вершкове масло. Томити до однорідності.

Викласти рибу в форму, залити соусом, накрити подвійний фольгою і запекти в духовці. Коли короп буде майже готовий — зняти укриття, щоб він підсмажився.

Отже, гадаємо ми допомогли дати вам відповідь на питання що ж приготувати до святкового новорічного столу та сподіваємось що наші рецепти до нового руку – 2013 допоможуть вам бути трішечки більш щасливими у новому році.

Оставьте комментарий