Де відпочити взимку з дітьми

Де відпочити взимку з дітьми Вже не за горами новорічні та різдвяні свята, і батьки починають планувати подорожі зі своїми дітками. Якщо вашій дитині не виповнилося рочка, то спільний зимовий відпочинок — ідея погана. Це буде важко і занадто важно і для дитини, і для вас. Краще починати подорожувати з дитиною взимку, коли їй виповниться 2-3 роки.

Де краще відпочивати зимою з дітьми

Збираючись у подорож з дитиною в холодну пору року, необхідно пам’ятати про деякі важливі особливості зимового відпочинку.

По-перше, це більш складний вибір місця для відпочинку. Якщо влітку можна поїхати куди завгодно, і скрізь буде добре, то взимку потрібно все ретельно обдумати і орієнтуватися на свого малюка. Є дітки, які погано реагують на зміну клімату та харчування, тому в теплі країни взимку з ними не полетиш.

По-друге, взимку діти частіше хворіють. До того ж треба бути готовими і до того, що поїздка може зірватися через раптову застуду маленького мандрівника. Тому заздалегідь подумайте про запасні ситуації. Наприклад, якщо що — залишити малюка з бабусею. А якщо летите в теплу країну, то швидше за все відпочинете ви добре, а ось після повернення ослаблений дитячий імунітет може підхопити застуду. Щоб не засмучуватися, краще заздалегідь подумати, чи варто так ризикувати здоров’ям дитини або можна спланувати спільний відпочинок влітку.

По-третє, взимку у діток важче проходить акліматизація, в той час як влітку цей процес майже непомітний. Адже взимку відсутність вітамінів і сонця послаблюють імунітет. Тому дітей потрібно готувати до подорожі заздалегідь.

Вибір місця відпочинку зимою з дітьми, або куди поїхати взимку з дітьми відпочивати

Для початку вам потрібно вибрати місце для відпочинку: це або тепла країна і пляжний відпочинок (Єгипет, ОАЕ, Таїланд), або гірськолижний відпочинок (Німеччина, Австрія, Італія, Франція, Фінляндія). Після того, як буде вирішено, куди летіти, потрібно ретельно підготуватися до поїздки: зібрати аптечку, іграшки в дорогу, харчування, відповідний одяг і т.д.

Якщо ви полетите з дитиною із зими в літо, то необхідно проконсультуватися з педіатром і заздалегідь підготувати імунітет малюка до різкої зміни клімату. А якщо поїдете до Європи — то треба взяти побільше теплих речей, крем для захисту ніжної дитячої шкіри від негоди.

Підготовка до поїздки на відпочинок з дітьми взимку

Незалежно від того, куди ви вирішили летіти, підготовка взимку повинна бути більш ґрунтовною і продуманою, ніж влітку. Ми, як і влітку, беремо з собою речі, іграшки, аптечку, харчування для дитини. Але в аптечку взимку потрібно покласти кошти для акліматизації — мультивітаміни, імуномодулюючі препарати, мазі від забоїв, обморожень, засоби від застуди та грипу. Обов’язково судинозвужувальні краплі для носа і вушні краплі. Тому що взимку у діток часто буває нежить. І не всі батьки надають цьому значення. А в літаку дуже важливо, щоб ніс дитини дихав. Тому для профілактики не буде зайвим закапати ніс перед зльотом і посадкою, на всяк випадок.

Теплі речі слід взяти не тільки на гірськолижний курорт, але і на море. Наприклад, в Єгипті взимку вдень жарко, а вечорами холодно і дме різкий вітер. Тому теплий одяг та взуття незамінні.

Незважаючи на всі ці особливості і деякі труднощі зимового відпочинку, якщо все правильно організувати і продумати, можна чудово провести час в подорожі з дітками.

А ви подорожуєте взимку з дітьми? Які країни вибираєте для подорожі?

Оставьте комментарий