Чим годувати курчат

Від того, чим, як і коли годувати птицю залежить дуже багато. Годування відбивається і на стані її здоров’я, і стані її потомства. І, звичайно, одним з найважливіших моментів для будь-якого аграрія є годування молодняка, особливо, підростаючого покоління курей і півнів. Про те, що потрібно, а чого не варто давати в їжу курчатам, ми і поговоримо в цій статті, представленній виданням Бабусин сад.

Курчата, як відомо, створення ніжні. А тому і догляд за ними повинен бути особливий. Годування необхідно здійснювати регулярно. Самий перший же прийом їжі у них проходить, як правило, через п’ятнадцять годин після появи на світ. Перші дні цих птахів варто годувати різними сортами зернових культур. Наприклад, необхідно частіше давати кукурудзу, пшоно, а також пшеницю. При цьому, важливо дотримуватися не тільки регулярності годування, але і способу подачі їжі.

Молодняку має бути зручно поглинати їжу, інакше, вона буде досить погано засвоюватися. Саме тому потрібно розсипати зерно на спеціальному лотку. Краще всього, якщо він буде зроблений з дерева. Це той матеріал, який не має шкідливого впливу на незміцнілі організми птахів. Лоток повинен бути добре освітлений, і поставити його необхідно неподалік від джерела тепла. Також варто подбати про те, щоб неподалік була ємність з водою. Причому, рідина повинна бути завжди свіжою. Це також одна з неодмінних умов в процесі годування молодняка. Через три дні після того, як курчата вилупилися, їх необхідно перевести на комбіновану їжу. Тепер можна давати мішанку. Її замішують на воді, додаючи туди різні види трави.

Важливо стежити за тим, щоб їжа поглиналася курчатами за певний проміжок часу. Як правило, він становить тридцять чи сорок хвилин. У перші десять днів життя курчат годують приблизно п’ять разів на день. Проміжок між годівлею повинен становити дві-три години. Потім, у міру того, як птахи підростають, потрібно давати їм їжу трохи рідше. Одними з найбільш корисних для підростаючих птахів цього виду продуктів є не тільки зерно, а й висівки, картопля, зелень. Багато хто, можливо, здивуються, але не менш корисні і черепашки, а також, роздроблені кістки різних тварин, риб’ячий жир. Іноді аграрії додають у корм і дрібний гравій. Якщо дотримуватися всіх цих нескладних правил годування, можна не сумніватися, що птахи виростуть здоровими і сильними. А це запорука того, що вони зможуть дати, в свою чергу, таке ж здорове потомство.

Оставьте комментарий