Хвороби сфінкса. Догляд за сфінксом. Поради ветеринара

Розповсюджені захворювання сфінксів

Сфінкс – безшерста кішка з поведінкою та характером собаки. Представники породи належать до класу компаньйонів. Тому потребують уваги і зовсім несхожі на незалежних кішок, які прагнуть триматися від людини на відстані. Тварина орієнтована на взаємодію, любить сидіти на колінах, легко уживається з іншими тваринами в будинку і добре ладнає з дітьми, навіть найменшими. Сьогодні хочемо зупинитись на основних хворобах цієї породи.

Здоров’я та хвороби сфінкса

Кішок сфінксів прийнято вважати довгожителями. Представники породи мають міцне здоров’я і сильний імунітет. І навіть якщо хворіють, швидко приходять у норму і майже ніколи не страждають на хвороби, що перейшли в клас хронічних. Однак відсутність шерстного покриву робить кішку вразливою перед захворюваннями шкіри та очей. А помилки у племінній роботі здатні призвести до генетичної патології суглобів чи серця.

Нижче наведені захворювання, які зустрічаються у сфінксів найчастіше:

  • респіраторні захворювання;
  • кератит;
  • пігментна кропив’янка;
  • харчова алергія;
  • генетичні захворювання серця (зокрема, гіпертрофічна кардіоміопатія);
  • уроджений міастенічний синдром (прогресуюча м’язова дисфункція).

Догляд за сфінксом здається простим та складним одночасно. Адже тварина цієї породи не линяє і не потребує регулярного вичісування волосків, що випали. Однак відсутність шерстного покриву провокує підвищену вироблення шкірного сала, і якщо не очищати шкіру правильно, пори закупоряться і на ній з’явиться вугровий висип. При цьому кішка почне залишати жирні плями на одязі господаря та оббивці меблів, а тіло починає неприємно пахнути.

Терра Вет – ветеринарна клініка у Харкові, спеціалісти якої дадуть Вам рекомендації стосовно догляду за сфінксом, а у разі його хвороби – проведуть необхідну діагностику та лікування.