У яку пору року вигідно купувати квартиру в Києвській новобудові

Традиційно «мертвим» сезоном для ріелторів вважається літо — пора відпусток і відпочинку на березі ласкавого моря. За холодні місяці всі бажаючі придбати квартиру досягли своєї мети. Таким чином, на ринку нерухомості починається спад і покупці з меншими фінансовими можливостями можуть розраховувати на значні знижки і акції від забудовників. Їсти посередникам хочеться завжди, тому в літній період вони як можуть шукають способи, щоб заманити майбутніх власників київських квартир в свої мережі. Солідну знижку можна отримати не тільки на житлову площу — стерпні ціни до цього часу встановлюються і на прилеглі до будинку паркувальні місця.
Заощадивши на придбанні житла, можна істотну суму витратити на ремонт квартири або відправиться у відпустку з відчуттям повного щастя від покупки, — пишуть відвідувачі форуму інвесторів у новобудови https://gitlo.in.ua/viewtopic.php?t=66.

У яку пору року вигідно купувати квартиру в Києві

Переїзд без проблем

У сім’ях з дітьми такі великі зміни в звичайному житті стають важким випробуванням в зимовий період. І, навпаки, в літні місяці можна відправити малюків в табір або до бабусі з дідусем. Що істотно полегшує життя батькам, коли потрібно пересуватись по 10 разів на день зі старої квартири на нову при транспортуванні домашнього скрабу або вимушених квапити недбайливих ремонтників. За час відсутності молодших членів сім’ї тато і мама спокійно вибирають дитячий сад або школу, орієнтуючись не стільки на репутацію загальноосвітніх установ, скільки на їх близькість і наявність вільних місць.

Безпека покупки

В період затишшя у майбутнього власника набагато більше часу підійти до покупки спокійно — конкурентів на припавшу до душі квартиру набагато менше, є можливості перевірити об’єкт більш ретельно, без поспіху. Це завжди важливо при такій дорогій угоді. Збиваючи з пантелику низькою вартістю житла, шахраї різних категорій здатні продати довірливому і наївному покупцеві одну і ту ж квартиру кілька разів або оформити угоду на придбання нерухомості, що знаходиться під арештом. У цьому випадку нічого не врятує власника-невдахи від краху райдужних надій і втрати кровних, зароблених важкою працею, грошей. Врятувати від подібного гіркого промаху здатні лише зважені рішення і продумані кроки.
У літній період легше знайти банк з хорошими умовами за іпотечним кредитом — спад активності спостерігається не тільки в сфері торгівлі квартирами, але і в банківській діяльності. Що теж диктується сезоном відпусток і небажанням приймати серйозні рішення напередодні відпочинку. Та й забудовники, які бажають швидше повернути вкладені гроші і отримати жаданий прибуток від продажу готових квартир йдуть назустріч покупцеві, знижуючи суму першого внеску при продажу нерухомості в розстрочку.

Літо і ринок вторинного житла

Все вищевикладене не відноситься до нерухомості, що вже є чиєюсь власністю. Іншими словами — літній сезон на вартість квартири з рук ніякого впливу не має. Власники столичної власності нікуди не поспішають, і ріелторам не вдасться умовити їх скинути ціну, орієнтуючись на «мертвий» сезон. Можна спробувати аргументувати знижку можливістю заплатити за нерухомість тут і зараз, проте навряд чи це спокусить господарів київської квартири. Найчастіше вони зі спокійною душею очікують осіннього сплеску цін на заповітні квадратні метри.

Обмеженість вибору

Поряд зі зниженою вартістю в цей період завжди спостерігається значне зменшення кількості об’єктів, виставлених на продаж. Якщо взимку в певному районі пропонується десять «трійок» або «двійок», то влітку на вторинному ринку можна розшукати одну-дві подібні квартири. Це пояснюється знову-таки небажанням господарів витрачати спекотні літні місяці на клопоти, пов’язані з демонстрацією квартири або оформленням документів.