Ремонт замка запалювання автомобіля — зробити самостійно чи звернутися до майстра?

Ремонт замка запалювання автомобіля Як показує практика, в деяких модифікаціях автомобілів у власників не виникає проблем з замком запалювання протягом досить тривалого періоду експлуатації, але зворотних прикладів більш ніж достатньо.

Чому ламаються замки запалювання? П’ять основних причин

Автомобілі, в залежності від марки, моделі, комплектуються різними замками запалювання. Виникають різні причини, чому замок виходить з ладу. Розглянемо основні проблеми, які зустрічаються найчастіше, і в яких випадках потрібен ремонт замка (рос. ремонт личинки замка зажигания):

Знос личинки. Ця частина механізму протягом усього терміну експлуатації піддається постійному тертю, неможливо навіть уявити собі, скільки разів за рік доводиться вставляти і витягувати ключ. Знос неминучий. Але за будь-яких поломок личинку можливо відновити.
Поломка хвостовика. Проблема виникає в середній частині замку — ламається «штанга» або по-іншому «хвостовик». Найчастіше це проблема виникає в автомобілях Тойота, БМВ, Ленд Крузер Прадо 120.
Несправність механізму блокування керма. Клин керма виходить з ладу найчастіше в автомобілях Пежо, Сітроен, БМВ. Ремонту ця частина замку запалювання не піддається, фахівці рекомендують зовсім позбавлятися від неї.
Вихід з ладу контактної групи. Більшість автомобілів схильні до цієї проблеми. Найчастіше страждають: Кіа, Тойота, Пежо, Рено, Фольксваген, Форд. Контактну групу надійніше замінити, а не намагатися усунути поломку.
Поломка зворотної пружини. Як виявити саме цю поломку. При повороті ключа в замку запалювання поворотний механізм не повертає ключ у початкове положення, також доводиться прикладати зусилля або ключ зовсім застряє. Рено лідирує за кількістю поломок саме поворотної пружини.

Що потрібно, щоб самостійно зняти замок запалювання

Єдиної інструкції про всяк випадок не існує. У кожній марці автомобіля замок запалювання знімається за своєю схемою. Необхідно дотримуватися правила: «Не нашкодь і не зламай». Якщо ви прийняли рішення, що будете демонтувати замок запалювання самостійно, подумайте чи достатньо у вас навичок і знань, чи є в наявності необхідний інструмент, щоб впоратися з поставленим завданням. Заздалегідь обміркуйте план дій, що ви будете робити, коли замок виявиться в ваших руках, тому що зняти його не так вже й складно.

У скільки обійдуться ремонт або заміна замку запалювання

Вартість заміни або ремонту замка запалювання залежить від модифікації автомобіля і від виду поломки. Трапляється так, що вартість відновлювальних робіт прирівнюється до вартості замка запалювання, що був у використанні, найчастіше ремонт обходиться дешевше.