Чому російські зірки тікають на українське телебачення

Чому російські зірки тікають на українське телебачення Останнім часом на українському телебаченні все більше осіб, добре знайомих російським глядачам. Тепер і Анфіса Чехова вестиме в незалежній ток-шоу «Давай одружимося!» Видання UkraNew.com ддізнавалося, чим колишня союзна республіка так вабить російських зірок.

Анфіса не в перший раз підкорює українських телеглядачів. Два роки тому секс-діва була членом журі кулінарного шоу «МастерШеф», а до цього засвітилася в якості ведучої проекту «Холостяк. Як вийти заміж».

Таких, як Чехова, які працюють і живуть одночасно на дві країни — Росію та Україну, з кожним роком все більше. Навіть брава опозиціонерка Ксенія Собчак кілька років назад не вважала за сором попрацювати в українському «ящику». Трудилася тоді Собчак телевізійною свахою в передачі «Давай одружимося!», в яку саме й пророкують Чехову.

Популярний і не бідуючий в Росії Михайло Галустян вів на Україну телешоу «Розсміши коміка», актриса Наталія Бочкарьова — «Зважені та щасливі», а Юлія Висоцька, кумир російських домогосподарок і ведуча програми «Їмо вдома» на НТВ, знялася в українській версії програми «Пекельна кухня».

Два роки українським телеглядачам муляв очі і головний народний цілитель Росії Геннадій Малахов у програмі «Здоровенькі були». У нього тоді стався конфлікт з «Першим», репутація була підмочена уринотерапією.

— На російському ТБ робити таку передачу я не міг, а на Україні цензури не було, — розповів нам Малахов. — До того ж Київ — місто чудове, жити там одне задоволення. Ціни на одяг і продукти значно нижчі, а якість нічим не гірше.

Для Геннадія Малахова це було не найкращі часи: від російських федеральних каналів пропозицій не надходило. Україна стала для телезнахаря паличкою-виручалочкою.

— Український шоу-бізнес не настільки розвинений і, мабуть, несильно примхливий, — коментує телекритик Юрій Богомолов. — Він підбирає те, що в Росії стає негоже, набридає телеглядачам і продюсерам.

Сам Малахов говорить, що український телеканал запросив разом з ним цілу знімальну групу зі звукорежисерами, операторами… Нестачу кадрів та медійних осіб телекритики називають головною причиною, по якій на українському ТБ шанують російських зірок і платять їм великі гроші. За словами того ж Малахова, гонорари в «Здоровенькі були» несильно відрізнялися від зарплати в «Малахов +». А адже організаторам довелося витратитися і на переїзд, і на житло…

Популярна українська телеведуча Маша Ефросімова не згодна, що український «зомбоящик» відстає від російського настільки, наскільки ми пасемо задніх у американців.

— Попит на російських зірок є, але він невисокий, — впевнена Марія. — Останнім часом запрошують все більше українських зірок, які чогось домоглися в Росії, наприклад Дмитра Шепелєва, або тих, хто сприймається українцями як свій.

Нечувані гонорари російських зірок, за словами Марії, міф. Хоча особам з топ-списку на зразок Максима Галкіна, Пугачової або Кіркорова українські продюсери готові відвалювати очманілі гроші.

— Думаю, є кілька причин, чому росіяни працюють на українському ТБ, — пояснює Юрій Богомолов. — Російський шоу-бізнес поділений на сегменти, ведучим і артистам тісно, проникнути в чужу сферу практично неможливо. А часто буває так, що представник шоу-бізнесу позбавляється покровителя і взагалі вилітає з обойми.

У цьому сенсі Україна для наших «зірок» запасний стілець, на який на час можна присісти і пережити чорні часи. Хоча багатьом вдається всидіти і на двох. Без втрати репутації. Українське ТБ у Росії не дивляться, а значить, нічого не дізнаються.

Оставьте комментарий