Як вибрати надійний туристичний ніж?

Як вибрати надійний туристичний ніж? Відпочинок на лоні природи вимагає підготовки. Крім похідних спальних мішків і казанків слід подбати про підбір інструменту і зброї. Мисливський ніж — обов’язковий атрибут вільного мандрівника. Таке знаряддя допоможе облаштувати нічліг і знайти їжу, а в крайньому випадку — захиститися від диких тварин.

Хороший туристичний ніж коштує дорого. Однак навіть серед брендових моделей зустрічаються підробки. Купувати туристичні ножі краще в професійних магазинах, де представлена продукція безпосередньо від виробників.

Як вибирати ніж?

Щоб не помилитися при виборі ножа, враховуються такі критерії:
Матеріал виготовлення. На фірмових моделях лезо виготовляється з товстого шматка нержавіючої сталі. Точити такий ніж складно, але лезо стійко перед стиранням і зберігає гостроту протягом довгого часу.
Корпус рукоятки. Вибір на користь дерев’яних нераціональний. Навіть лакована і елітна деревина прийде в непридатність під впливом вологи і температурних перепадів. Оптимальний варіант — ножі в корпусі з металопластику.
Функціональність. Туристичні ножі традиційно включають кілька лез. У структурі також представлені відкривачки, міні пилки, викрутки і в деяких випадках пасатижі. Важливо, щоб кожен елемент мав надійну фіксацію і не заважав при користуванні ножем. Додаткові аксесуари. Під час пересувань по лісовому масиву ніж обов’язково зберігається в чохлі. Це допомагає уникнути випадкових травм при необережних рухах, бігу і падіннях.

Як доглядати за ножами?

Догляд за туристичним ножем допоможе зберегти функціональність на довгі роки. Уникнути скупчування бруду в корпусі і механічних дефектів на лезі складно. Відколи легко сточити за допомогою шліфування. Наявність нерівностей створить проблеми при різанні твердих матеріалів і може стати причиною великої тріщини. Внутрішні механізми розкладних елементів протираються маслом. Це допоможе очистити технологічні зазори від пилу і бруду і забезпечити комфортне розкриття лез. Головне під час опадів носити ніж в футлярі. Це захистить виріб від корозії і іржі, допоможе зберегти працездатність інструменту в екстремальних умовах.

Оставьте комментарий