Місячний календар городника садівника на 2016 рік

Місяць є супутником нашої планети і всі живі культури — плодові дерева і чагарники, овочеві рослини, квіти і всі декоративні культури також підкоряються місячними фазами і циклам. Це помітили ще стародавні землероби, але досі вплив Місяця на рослини актуальний. Якщо ви будете використовувати місячний посівний календар і дотримуватися таблиць посадки, то у вас буде найкрасивіший сад і кращий урожай!

Як використовувати місячний посівний календар на 2016 рік

Посівний календар на 2016 рік допоможе вам правильно зорієнтуватися в роботах на городі і в саду. Ви побачите закономірність і навчитесь правильно розподіляти час на посадку, догляд і обробку рослин. Кожна фаза Місяця має свій вплив на рослини, тому користуючись таблицями наведеними у нашому календарі ви зможете вибрати кращі дні для: підготовки насіння до посіву, обробки грунту, посадки і пересадки городніх і садових культур, щепленні рослин, заготівлі та внесенню добрив, обрізку декоративних і плодових культур, боротьба з шкідниками.

Місячний календар в таблиці зручніше використовувати. Його можна роздрукувати і взяти з собою на дачу. Можна повісити вдома, щоб не пропустити важливих днів по догляду за культурами. За місячним календарем добре орієнтуватися в сприятливих днями для посадки овочевих рослин. Ви зможете швидко знайти потрібні дні в таблиці і відзначити несприятливі дні для посіву.

Деякі дачники думають, що можна використовувати в 2016 році старий місячний календар на 2015 рік, але це неправильно. Фази Місяця змінюються і рекомендації торішнього календаря незастосовні в новому році.

Рекомендації посівного календарю

Якщо ви забули місячний посівний календар, але пам’ятайте яка зараз фаза місяця, то за допомогою наших рекомендацій, ви зможете визначити які саме роботи краще проводити в городі і саду в цю фазу Місяця.

Роботи дачника на Молодому місяці

Під час молодого місяця не варто займатися посівом насіння, тому що в цей час енергія проростання у насіння буде знижена. Краще віддати перевагу роботам по догляду, обрізці й перещепленні саду.

Роботи на зростаючому Місяці

У цю фазу Місяця сприятливий час для посадки рослин, їстівні частини яких знаходяться над землею (особливо зеленню культури). На зростаючому Місяці вдало вдаються щеплення і формування крони плодових рослин.

Роботи дачника в Повний місяць

Повний місяць — небезпечний час для посадок і пересадок рослин. Найкраще зайнятися на дачі в цю пору боротьбою з шкідниками, хворобами рослин. Провести захист саду.

Роботи дачника коли Місяць убуває

Під час спадаючого Місяця можна порадити городникам зайнятися посадкою таких рослин, у яких їстівні частини знаходяться під землею, тому в цей період всі соки рослин йдуть вниз, до коріння. Корисні для рослин в цей момент будуть кореневі підживлення, поливи, пересадки і посадки нових рослин.

Незважаючи на точні календарні дати, користуючись Місячним календарем садівника городника, звертайте увагу на природні умови в вашому регіоні. Будьте уважні до прогнозів погоди, вміло користуйтеся підказками природи і місячним календарем тоді врожаї вас будуть радувати та приносити прибуток та радість від результатів своєї праці.

kalendar

Оставьте комментарий