Віктор Медведчук мітить у президенти?

Віктор Медведчук В Україні знову пішли розмови, ніби опозиційний політик Віктор Медведчук мітить у президенти країни. Просто кілька днів тому Медведчук заявив, що Європа — це «провінційність» і взагалі «тупиковий шлях», а ось Митний союз на чолі з Росією — це по-справжньому круто. З цього місцеві політологи зробили висновок, що на найближчих виборах глави держави Москва зробить ставку саме на нього. У Києві чудово відомо, що вустами Медведчука говорить Путін. Вони адже як-не куми.

— Володимир Путін і Світлана Медведєва є хрещеними нашої дочки Дарії. І ми з моєю дружиною Оксаною пишаємося цим, — зізнався якось Медведчук.

Дізнатися подробиці хрещення у самого Медведчука не вийшло.

— Хочете поговорити з кумом Путіна? Хороші у вас бажання, — посміялися в його русі «Український вибір». Інтерв’ю той дає нечасто, тільки при особистій зустрічі і після узгодження питань, якщо ті йому припадуть до вподоби.

Зате дружина політика виявилася більш відвертою. Телеведуча Оксана Марченко, яка вважається однією з перших українських красунь, дещо розповіла про Дашу. Наприклад, що ім’я дівчинці ще до пологів придумали однокласники її сина від першого шлюбу:

— Кожен намалював, якою уявляє собі сестру Богдана, і придумав по три варіанти імені. Коли звірили результати, виявилося, що одне ім’я у всіх співпало — Даша.

Зараз дівчинка нерідко з’являється на зйомках маминих шоу. Дуже хоче бути схожою на маму.

— У минулому році, — розповіла Марченко, — у доньки почався період захоплення косметикою. Вона щось тихенько робить у моєму туалетній кімнаті. Я її кличу: «Даша!», Вона ховається за ріг і запитує: «Мамо, а ти мене не будеш лаяти?». Визирає з-за кутка, і я вигукую: «О Боже»! А потім ми всю цю красу змиваємо.

Але взагалі, — повідомила кума Путіна «Ukranew.com», — наша дочка — скромна і нерозбещена дівчинка, і ми робимо все, щоб виховати її саме такою.

Мишка від Путіна

Даша народилася 20 травня 2004 року, а вже через місяць відбувся обряд хрещення — в Казанському соборі Санкт-Петербурга. Місце хрещення і кумів (президента Росії Володимира Путіна та дружину голови кремлівської адміністрації Світлану Медведєву) вибрав Медведчук.

Зараз хрещениця Путіна навчається у третьому класі приватної Британської міжнародної школи, де носії мови ведуть викладання англійською. З хресним бачиться нечасто, але регулярно.

Минулого літа Володимир Путін, прихопивши для дівчинки плюшевого ведмедика, заглянув до кума на приморську дачу під Ялтою (на східній околиці Сімеїзу, поруч з Алупкою). Там все — як у людей: палац, сад, фонтан. Не будучи бізнесменом, Медведчук якимось дивом входить в першу сотню українських багатіїв.

Колись тут відпочивали Толстой і Чехов, але тепер доступ до пляжу викупила фірма, пов’язана з Медведчуком, перекривши дорогу до моря дітям з найближчого санаторію.

— Прокуратура вживе заходів до знесення огорожі, — пообіцяв нам заст. прокурора Криму Ігор Шапкін.

Україна — не Росія. Там Путін за палаци не відповідає.

«Нещасний випадок» з Януковичем

— І взагалі, чутки про президентські амбіції Медведчука далекі від реальності, — вважає український політолог Володимир Фесенко. — Тобто амбіції, може, і є, немає підстав для їх реалізації. Рейтинги його мінімальні, і в народі Медведчука сприймають не як політика, а як чоловіка Оксани Марченко. Про нього б взагалі всі давно забули, якби не кумівство з Путіним, адже на Україні кум — один із близьких родичів. Медведчук — політик-одинак.

Теоретично, звичайно, президентом від російськомовного електорату він може стати. Але лише в тому випадку, якщо з Януковичем відбудеться «нещасний випадок» і донецькі еліти не висунуть від Партії регіонів нової кандидатури. Тільки тоді підтримка Путіним свого українського кума може виявитися не зайвою.

Досьє

Хто такі Медведчук і Марченко

Віктор Медведчук народився в 1954 році в Сибіру в родині засланця посібника нацистів. За освітою юрист. У 90-ті вступив в Соціал-демократичну партію України і став депутатом Верховної ради, де отримав крісло першого віце-спікера. У 2002-му призначений головою адміністрації президента Кучми, прославившись нападками на опозицію.

Після «помаранчевої революції» відійшов від політики, але в квітні 2012-го виступив ініціатором створення руху «Український вибір».

Оксана Марченко майже на 20 років молодша чоловіка. Українська телеведуча і журналіст. З Медведчуком познайомилася навесні 1999 року на церемонії «Людина року». Спочатку стала його коханкою, а в 2003-му вони обвінчалася. З 2007 року — ведуча «Шоу Оксани Марченко», з 2009-го — ведуча шоу «Україна має таланти», з 2010-го — ведуча шоу «Х-фактор».

Оставьте комментарий