Пальманова – італійська «зірка» туризму

Пальманова Біля підніжжя величних Альп в Італії, поблизу від словенського кордону розташовується унікальне місто, яке має назву Пальманова. У планах воно виглядає як правильна зірка, з пташиного польоту виглядає так само.

Особливості міста

Місто Пальманова було закладено ще в жовтні 1593 властями Венеціанської республіки, в чергову річницю славної перемоги венеціанців у битві 1571 при Лепанто над турками. Архітектор Скамоцці Вінченцо (Італія) розробив план, в якому фортеця та місто отримали форму правильної зірки, при цьому всі бастіони сплановані були з урахуванням можливого захисту сусідніх. Фортецю оточував рів, в свою чергу доступ в неї здійснювався через спеціальні монументальні ворота, яких у фортеці було три. Якщо говорити про внутрішню забудову, то самим примітним тут можна вважати собор, який був зведений ще в самому початку XVII століття. При цьому побудований він був, швидше за все, за проектом Скамоцці. У Пальманова обов’язково варто відправитися всім тим туристам, які люблять оглядати старовинні фортеці.

Де зупинитися?

З житлом у Пальманова проблем не виникне. Окрім величних готелів та апартаментів в цьому місті можна зняти шикарні квартири подобово. Також представлено житло економ-класу, доступне для багатьох охочих. Таким чином, навіть подорожуючи по Італії, можна без проблем заїхати ненадовго в Пальманова, тільки квартири на добу слід підшукувати ще перед поїздкою, щоб по приїзді в місто питання з розміщенням вже не стояло, і турист займався тільки лише відпочинком та екскурсіями.

Що ж подивитися в Пальманова?

Обов’язково варто поглянути на троє прекрасних воріт, які були зведені ще в шістнадцятому сторіччі. Цікавою пам’яткою можна вважати головну площу Пьяцца Гранде, форма якої — правильний шестикутник. При цьому в центрі площі на підставі, зробленому з Істрінського каменю, красується штандарт — символ фортеці, міста, його історії, а також беззмінний свідок всіх подій, що відбувалися там. Також на площу дивляться фасади різних історичних будівель, зокрема Кафедрального собору, який можна вважати дивним зразком венеціанської архітектури. Пальманова — дивовижне старовинне місто, в якому всі визначні пам’ятки перерахувати досить складно. А краще всього просто відправитися в нього і все побачити своїми очима!

Оставьте комментарий