Як заробити гроші нестандартним способом

Як заробити гроші нестандартним способом Відпустка — серйозний удар по бюджету навіть тих, хто весь рік трудився, не покладаючи рук. Особливо якщо на канікули ви вирішили махнути у теплі країни. Після ударноъ відпустки до роботи повертатися ще важче, адже заробляти на життя доводиться практично з нуля. Однак можливо знайти зовсім простий і доступний спосіб, як і відпочити добре, і при грошах при цьому залишитися. Наш кореспондент перевірила його на собі — працює!

Ідеєю про те, що під час відпустки можна непогано заробити, при цьому не роблячи нічого занадто тяжкого, неприємного або незаконного, я заразилася від того, хто вже досяг успіху в цій справі, — від відразу трьох інтернет-підприємців Євгена Ходченкова, Алекса Айвенго та Артема Летушова . Колись хлопці вирішили, що отримувати зарплату можна не тільки, сидячи в офісі, день у день дивлячись на один і той же обридлий краєвид за вікном. Причому в якій-небудь екзотичній країні з жарким кліматом в будь-який час року можна заробити і більше! І зробити це може будь-хто, були б мінімальні бажання і сміливість змінити звичну обстановку.

Нещодавно, щоб допомогти самим звичайним людям з різних міст Росії розкріпачитися і спробувати заробити не в рідній країні, а за кордоном, мандрівники та бізнес-тренери Женя, Артем і Алекс, і вивезли тридцять чоловік в Тайланд, на острів Самуї, організувавши для них серію тренінгів у вигляді цілого реаліті-шоу «На свободу». Звичайним домогосподаркам, комп’ютерникам, бізнесменам, психологам, загалом представникам самих різних професій мали не лише жити в райських умовах при температурі в 28 градусів вище нуля (повітря) і 25 градусів (вода), але і намагатися заробити щось на життя протягом місяця.

З коштів, якими можна було користуватися, — тільки ноутбуки, Інтернет і власна фантазія. Виявилося, цього цілком достатньо. Я теж вирушила на вісім днів на сонячний острів Самуї і спробувала, дотримуючись порад організаторів, щось вигадати зі своєї відпустки.

Перш за все, я кардинально переглянула своє ставлення як до праці, так і до відпочинку. Потрібно було змусити себе не просто купатися, засмагати, ходити на екскурсії і пробувати місцеву незвичайну їжу, але і працювати. Зізнаюся, спочатку мені було дуже важко — я і в Москві то, де вдень більше особливо нічого робити, працювати не люблю, а на відпочинку — категорично. Мені завжди здавалося, що весь мій час на відпочинку має бути підпорядкований відпочинку, адже не дарма ж я витрачалася на авіаквитки, готель і інше. І тут раптом, саме в цій поїздці я усвідомила, що час то для роботи знайти завжди при бажанні можна. Причому без шкоди для відпочинку! Навіть якщо починати свій день о 8 годині ранку, загоряти і купатися до полудня, поки сонце безпечне, а потім ходити на всі екскурсії, які тільки можна, то до 6 годин вечора на острові Самуї (та й у більшості курортних містах світу теж) вже темніє.

Гуляти в такий час вже якось не хочеться, занурюватися в темну воду теж. Тому вечерком я влаштовувалася зручніше у своєму бунгало і дивилася за допомогою айфона, хто з моїх друзів які фотографії додав на фейсбуці, хто мені що написав на пошту. Далі я зачитувалася новинами з Росії, а потім… раптом зрозуміла, що витрачаю стільки годин не зрозумій на що, замість того, щоб, як вчать тренери реаліті-шоу «На свободу», заробляти гроші і частково компенсувати своє перебування тут, адже на відпочинку я, як і багато інших, витрачаю значно більше.

Добре, час знайшовся, але що ж мені таке придумати, як заробити? Молоді бізнесмени запевняють, що способів мільйон, головне — зрозуміти, що саме ти можеш запропонувати людям, щоб тобі хтось заплатив за твою ідею. І я придумала! Я можу вести по скайпу семінари про те, як побороти свій страх перед публічними виступами, або про те, як отримати аудієнцію у самих впливових і багатих панів цього світу (частенько мені це вдавалося), або просто про те, як стати сміливіше в спілкуванні з звичайними людьми. Це називається вебінар — тобто семінар на відстані.

Набираєш собі аудиторію за допомогою власного сайту або, як у моєму випадку, розмістивши оголошення в мережі «В контакті», називаєш вартість годинного спілкування (як правило, від 1000 рублів, почала зі скромних 200 рублів за сеанс), чекати, коли записалися переведуть тобі гроші на картку або електронний гаманець, і все! У призначений час залишається тільки не проспати свій сеанс зв’язку.

Мені пощастило — завдяки безкоштовному Wi-fi скайп у мене працював навіть на айфоне, причому якість картинки була гарною. Єдина складність — різниця з Москвою, де жили мої «клієнти», становила плюс 3 години, тобто коли вони після роботи годин в 9 вечора виходили на контакт зі мною, у мене була вже північ. Ну і що? Я і так частенько без особливої потреби сиджу в Інтернеті до годині ночі, а так лягаю трохи запізно, але гроші заробляю. Мені за тиждень вдалося заробити всього 2400 рублів (2 сеанси по 6 чоловік кожна). Для новачка це зовсім непогано. На ці гроші я купила сувеніри всім своїм рідним і колегам і на обід у кафе залишилося. А треба-то було всього 2 години присвятити роботі.

Організатори реаліті-шоу Артем, Женя і їх друг Алекс і теж досягли успіху в цій справі, і набагато більше, ніж я. Одна з учасниць, Ірина Новікова, отримала вже на середині проекту «На свободу» замовлень на 50 тисяч рублів і віддалений контракт з РУДН на 500 тисяч з аудиту! Інша дівчина, Діана, знайшла замовлення на роботу в «Сколково» і отримала вже 253 тисячі рублів. Інші учасники теж за допомогою Інтернету та власних мізків заробили за місяць в середньому від 52 до 650 тисяч рублів.

І так досягли успіху не тільки учасники шоу «На свободу», так живуть багато. Я зустріла на острові пару з Англії: вони залишили свій будинок у Лондоні і вирушили в теплі країни — грітися на сонечку і заробляти. Живуть на Самуї вже рік, знімають бунгало на самому березі всього за 18000 батт (близько 18000 рублів) на місяць з урахуванням комунальних послуг, а працюють так само, як спробувала я: дівчина проводить семінари про мистецтво правильного манікюру по скайпу, юнак — пише в вільний від купань час статті для п’яти журналів.

Якщо переглянути своє ставлення до роботи, то так жити і отримувати гроші можна не тільки під час коротких відпусток, але й постійно. Двоє учасників проекту «На свободу» живуть на цьому острові вже кілька місяців, причому з маленькою дитиною. Заробляють теж віддалено, за допомогою Інтернету. За законом, без візи вони можуть знаходитися тут 30 днів. Коли цей період закінчується, хлопці просто їдуть у сусідню безвізову Малайзію (добу в автобусі туди — назад).

Відзначаються на кордоні і повертаються до Таїланду на нові 30 днів. Так що при бажанні, якщо зважитеся, можна і взагалі поміняти звичне життя на незвідану екзотичну країну. Все, що потрібно для існування, — це на рівні спілкування знати англійську, мати будь-який пристрій для роботи в Мережі (від ноутбука до айфона) і не боятися пробувати нові види заробітку.

Удачі!

Оставьте комментарий