Українська журналістка Анхар Кочнєва розповіла, як дивом втекла із сирійського полону

Анхар Кочнєва Журналістка Анхар Кочнєва, які змогла втікти з полону сирійських бойовиків, була передана українському посольству.

Про це повідомили ЗМІ з посиланням на Анхар Кочнєву, яка розповіла про події по телефону. «Сирійська сторона, дотримуючись всіх необхідних заходів обережності, доставила мене в МЗС Сирії, де в присутності посла Росії мене передали тимчасовому повіреному посольства України», — пояснила українська журналістка.

До всього цього посол Росії в Сирії Азамат Кульмухаметов зробив заяву, що Росія намагалася надати допомогу полонянці: вели переговори із сирійською опозицією і владою.

Нагадаємо, що Кочнєва пробула в заручниках у бойовиків Сирії майже півроку. У жовтні 2012 року вона була викрадена, а на початку грудня терористи зажадали за неї викуп 50 мільйонів доларів, погрожуючи стратою дівчини.

Після п’яти з половиною місяців полону їй самостійно вдалося втекти. За словами лідера бойовиків Абу Джандаля, дівчина перебувала в заручниках такий довгий час, тому що посольства України і Росії виявляли безініціативність по відношенню до полоненої.

Оставьте комментарий