Влада Кіпру дали офіційний коментар про підсумки перших переговорів з російським керівництвом про надання Кіпру фінансової допомоги

Влада Кіпру дали офіційний коментар про підсумки перших переговорів з російським керівництвом про надання Кіпру фінансової допомоги 20 березня міністр фінансів Росії і Кіпру так і не прийшли до домовленостей з надання Москвою фінансової допомоги острівній республіці.

«У нас була дуже чесна дискусія, і ми підкреслили складність ситуації… Ми продовжимо переговори, щоб знайти рішення, яке, як ми сподіваємося, одержить деяку підтримку», — заявив міністр фінансів Кіпру Міхаліс Сарріс після наради зі своїми російськими колегами.

За версією журналістів з «The Wall Street Journal», уряд Кіпру зараз розробляє так званий «план Б», який полягає в тому, щоб залучити фінансову допомогти з Росії для своїх банків.

Як повідомило агентству «Reuters» джерело в уряді Кіпру, Міхаліс Сарріс поїхав на переговори з першим віце-прем’єром Росії Ігорем Шуваловим, щоб «продовжити переговори на іншому рівні».

Нагадаємо, що у вівторок парламент Кіпру відхилив законопроект про введення податку на банківські депозити і прийняв рішення продовжити переговори у середу, 20 березня.

Варто відзначити, що деякий час тому уряд Кіпру заявив про готовність віддати Росії частку в своїх банках в обмін на кредит.

Оставьте комментарий