Каркасний будинок: переваги та недоліки

Каркасний будинок Вже порядку восьмиста років, існує поняття каркасного будівництва. Найперший каркасний будинок був побудований в Німеччині, але виглядав він не так як сьогоднішні каркасні споруди

Каркас проходив тільки по зовнішній частині будинку, а порожнечі були забиті сухою соломою, глиною та іншими доступними в той час матеріалами. Він не тільки служив вірною опорою, але й був декоративним елементом.

Поступово, каркасні будинки з’являлися по всій Європі, і успішно дійшли до України.

Минув час, заробила лісова промисловість, завдяки якій зросла популярність на каркасні будинки, адже сьогодні кожен може купити собі скільки завгодно будівельного матеріалу, щоб вирішити свою житлову проблему.

Каркасна технологія будівництва — це насамперед економія людських зусиль і лісів. На повноцінне будівництво, від моменту ескізу проекту каркасного будинку, який можна подивитися на сайті karpatybud.com.ua, в середньому йде 40-60 днів. Дані показники вважаються самими рекордними в житловому будівництві.

Ще один важливий плюс будівництва каркасних будинків — не потрібна висока кваліфікація робітників, безпосереднє будівництво будинку — вимагає мінімум зусиль, які цілком під силу будь-якому охочому звести будинок своїми силами.

Вага каркасного будинку не велика, тому навантаження на фундамент зовсім незначне. Отже, вікна та двері в такому будинку можна і потрібно встановлювати в один сезон будівництва. Найнадійнішим, перевіреним роками і навіть століттями фундаментом вважається — стрічковий армований. Звичайно, крім стрічкового виду, можна почати будівництво будинку і стовпчастим фундаментом. Завдяки вдосконаленій технології будівництва, каркасний будинок, споруджується не тільки як дачний варіант, але і як будинок для постійного проживання.

Ще один плюс каркасних будинків — доступна ціна. Саме цей фактор і впливає на популярність даної технології. Завершальний плюс — висока довговічність, яка не поступається наприклад, цегляним будинкам і досягає від 60-ти до 100-та років.

До недоліків каркасного будинку можна віднести наступне:

• низька звукоізоляція, в будинку вона практично відсутня;
• низька енергоефективність, але цей пункт повністю залежить від якості покладеного утеплювача, методу опалення та розміру вікон (чим їх менше по всьому будинку, тим тепліше);
• «недорогий» екстер’єр будинку — не варто чекати від бюджетного варіанту, розкішного особняка. Але цей недолік допоможе скрасити величезний асортимент оздоблювальних і фасадних матеріалів.

На закінчення хочеться додати, що ніколи не слід будувати будинок без докладного проекту з поверховим планом. В іншому випадку в процесі будівництва з’явиться достатня кількість слабких місць у конструкції.

Оставьте комментарий