Чи буде кінець світу 21 грудня 2012 року: думка вчених та науковців

Чи буде кінець світу 21 грудня 2012 року Скоро настане кінець світу 21 грудня 2012 року. У всякому разі, так вважають деякі ЗМІ та екстрасенси. Дивно, але в це вірять десятки тисяч людей. Одні запасаються наборами для кінця світу, інші вигадують про нього анекдоти і з філософським спокоєм чекають дати 21 грудня 2012 року.

Правда, ніхто толком і сказати не може, хто передбачив кінець світу 21 грудня 2012 року. Тим більше ніхто не може сказати (якщо не брати в розрахунок фантазії з американських блокбастерів) як проходитиме кінець світу 21.12.12. Незважаючи на прогалини в аргументації, у кінець світу 2012 вірять багато наших співвітчизників.

Хто передбачив кінець світу 21 грудні 2012 року? Прийнято вважати, що кінець світу 2012 передбачили древні майя. Мовляв, стародавній народ, який жив на територіях сучасної Мексики, склав календар. За пророцтвом Майя кінець світу у 2012 році настане після того, як закінчиться тринадцятий бактун і п’ята ера календаря майя. Згідно з міфом про створення світу, нинішня ера, «ера сонця землетрусів», завершиться Апокаліпсисом, а світ людей буде зруйнований за нечестя своїх мешканців.

Проблема полягає в тому, що пам’ятники древніх Майя збереглися не повністю. Тому вчені тлумачать їх практично на свій розсуд. Самим знаменитим пророцтвом про кінець світу за версією древніх майя є Стела з городища Тортугеро, яка, правда, дійшла до нас у сильно пошкодженому стані. Фахівці з мови стародавніх майя розшифрували її знаки і вирішили, що 21 грудня 2012 року (якщо перерахувати на звичний нам календар) щось станеться. Але от що саме — загадка.

Чи буде кінець світу 21 грудні 2012 року? Точна відповідь вчених однозначна: не буде. Про це повідомило, наприклад, NASA. «Земля нормально існувала останні 4,5 млрд років, і зараз цей порядок ніщо не змінить», — стверджується в повідомленні NASA. Про це ж говорять астрологи, астрономи, маги і чаклуни — марно. Багато хто до цих пір вірять в кінець світу в грудні 2012.

Загальне божевілля на кінці світу 21.12.2012 вже поширилося у всіх сферах життя. Поки в одних містах продають набори для кінця світу, в інших будують ворота, які допоможуть врятуватися всім, хто пройде через них. Анекдоти, жарти, листівки, демотиватори, малюнки, фільми й комікси про кінець світу 2012 стали неймовірно популярні. Цікаво, що стане з цим після того, як кінець світу 2012 не відбудеться?

Оставьте комментарий