Кличко переміг Повєткіна одноголосним рішенням суддів

Кличко переміг Повєткіна одноголосним рішенням суддів 37-річний український боксер Володимир Кличко переміг 34-річного росіянина Олександра Повєткіна в бою за звання чемпіона світу у важкій ваговій категорії за версією WBA.

Дуелі кращих важкоатлетів планети чекали дуже давно. Зустріч суперників мала відбутися ще в 2008 році, але бій зірвався через травму Повєткіна. Через два роки боксери знову могли зустрітися на рингу, але Олександр не з’явився на прес-конференцію, і в підсумку поєдинок знову був зірваний.

До довгоочікуваного бою в Москві обидва боксери підійшли в прекрасній фізичній формі. Кожен з учасників поєдинку був рішуче налаштований перемогти. Спочатку провідні фахівці у світі боксу статус фаворита віддавали Володимиру Кличку, але російські експерти вірили, що Олександр зможе здолати грізного суперника.

— Суперважковаговик Майк Тайсон і Мохаммед Алі важили до 100 кг і перемагали більш великих суперників, — сказав російський боєць змішаного стилю Сергій Харитонов. — У Володимира та Олександра різна тактика ведення бою і свої переваги. Повєткін краще діє на середній дистанції, Володимир — на дальній. Все може вирішитися в будь-якому раунді, в одну секунду — адже це поєдинок важковаговиків. Можу з упевненістю сказати — шанси 50:50. Володимир дуже впевнено себе веде, але видно, що він теж хвилюється. Все-таки це бій всього його життя — на кону стоїть дуже багато.

Зазначимо, що обидва боксери є олімпійськими чемпіонами. Повєткін завоював свою медаль в Афінах у 2004-му, а Кличко — в 1996-му в Атланті. На професійному рингу титулів в українського спортсмена значно більше, проте, російський важковаговик ще жодного разу не терпів поразок на ринзі.

Бій почався з перевагою Кличка, який вже в другому раунді відправив Повєткіна в нокдаун. Олександр зумів піднятися, але поєдинок і далі проходив під диктовку українця, який уникав обміну ударами і не дозволяв суперникові скорочувати дистанцію. Зазначимо, що публіка спорткомплексу «Олімпійський» бурхливо виражала своє невдоволення тактикою, яку український боксер вибрав на цей бій.

До шостого раунду перевага Володимира Кличка стало очевидною. Володимир вигравав у Повєткіна за очками і мав більшу кількість точних влучень. Однак Олександр не збирався здаватися і продовжив зламувати захист українського боксера.

У заключному раунді Повєткін пішов вперед, намагаючись різко змінити результат бою, але Кличко спокійно захищався і впевнено завершив поєдинок на свою користь. У підсумку знаменитий ринг — анонсер Майкл Баффер оголосив українського боксера переможцем головного бою нинішнього року. Всі троє суддів зарахували перемогу Володимира Кличка з рахунком 119:104. Таким чином, 37- річний боксер зберіг звання чемпіона світу у важкій вазі за чотирма різними версіями.

Оставьте комментарий