Коли переводити часи на зимовий час у 2013 році?

Коли переводити часи на зимовий час у 2013 році? В кінці жовтня українці мусять переходити на так званий зимовий час, тобто переведуть стрілки годинника на 1 час назад. Тобто це дасть змогу кожного ранку вставати на 1 годину пізніше, що повинно ніби то покращити здоров’я та зекономити енергоносії в країні. Покращить здоров’я перехід на зимовий час питання викликає багато спорів, але дотримуватись деяких основних порад при переводі стрілок годинника більшість фахівців рахують доречним.

У перші 14 днів після переходу на зимовий час необхідно уникати надмірних фізичних навантажень.

Такі рекомендації на прес-конференції на тему: «Перехід на зимовий час: загрози для здоров’я» дав лікар Київського центру клінічної імунології Сергій Сапегін.

«Імунна система адаптується протягом 14 днів, тому після переведення годинників на зимовий час, в період адаптації, я рекомендую не планувати жодних екстремальних навантажень», — сказав лікар-імунолог. Звучить дещо непереконливо, якщо чесно. Ну це виходить, що працювати треба тепер два тижні упівсили? А якщо ти, скажімо, вантажник? Знизити вагу мішків які потрібно грузити, або частіше робити перекури?

Далі Сапегін радить, щоб полегшити перехід на зимовий час, в першу чергу необхідна психологічна підготовка. Для того, щоб посилити адаптаційні можливості організму, потрібно лягати спати не пізніше 10 вечора, перед сном не переїдати, а вранці уникати ситних сніданків, адже вони забирають багато енергії.

Для швидкої адаптації організму також необхідно робити ранкову гімнастику. На жаль, лікар забув згадати про обіди. Може корисним буде при переході на зимовий час урізати собі і обідній раціон? Ну, тоді ми вам напрацюємо мабуть.

Нагадаємо, 27 жовтня Україна перейде на зимовий час — в 4 ранку стрілки годинника будуть переведені на годину назад.

Оставьте комментарий