Випадіння волосся під час лактації – що робити щоб не випадало волосся?

що робити щоб не випадало волосся Під час вагітності волосся, втім, як і нігті та шкіра майбутньої мами мають такий здоровий і шикарний вигляд, що жінка досить швидко звикає до такого стану речей і думає, що так буде завжди. Однак, після пологів рівень гормону естрогену, (якого в організмі під час вагітності виробляється з надлишком, і який відповідає за красу і силу волосся) падає до колишнього рівня. А це означає, що мало того, що повертаються всі старі проблеми — тьмяність, ламкість, так з’являються і нові — випадання волосся, наприклад.

Випадіння волосся під час годування грудьми — цілком закономірний і природний процес. Але крім зміни гормонального фону, який триває до 6 місяців після пологів, на стан волосся в післяпологовий період впливають:

• Хронічна втома (позначаються безсонні ночі, примхливість малюка і т.д.).
• Стреси (дуже часто поява дитини в сім’ї супроводжується ускладненням взаємин з чоловіком, рідними).
• Погане, неповноцінне харчування, нестача в організмі кальцію. Найчастіше це трапляється через алергічні реакцій малюка на молоко матері, тому жінка змушена дотримуватися суворої дієти, обмежувати себе в їжі.
• Наркоз від перенесеної під час пологів операції — кесаревого розтину — також негативно позначається на стані волосся, сприяє їх випадінню.
• Недостатній догляд за волоссям після пологів. Іноді догляд за малюком настільки важко дається жінці, забирає стільки часу і сил, що на себе абсолютно не залишається часу. Страшно сказати, але буває і таке, що новоспеченій мамі банально не хватає часу щоб помити голову, не кажучи вже про те, щоб зробити якісь маски, укладання і т.д.

Лікування волосся при годуванні грудьми

Слід враховувати, що лікування волосся під час лактації має ряд особливостей. У першу чергу необхідно виключити всі ліки та препарати для зміцнення волосся. Втирання у волосся спеціальних лосьйонів і засобів проти випадіння волосся повинне бути обов’язково узгоджене і схвалене лікарями.

Але не варто впадати у відчай, в арсеналі народної медицини є маса способів усунення випадіння волосся, які підходять для матері, що годує груддю дитину. Так, наприклад, прекрасно зміцнює волосся маска з теплої молочної сироватки, яєчного жовтка, житнього хліба.

Також можна втирати в коріння волосся масло аїру, жожоба. Обполіскувати волосся найкраще відварами трав з листя кропиви або коріння лопуха.

Обов’язковою умовою при лікуванні випадіння волосся в домашніх умовах також є прийом вітамінів і полівітамінів, які заповнять відсутні мікроелементи і благотворно позначаться на стані волосся.

Коротка стрижка або хоча б незначне обрізання кінчиків волосся також сприяє призупиненню їх випадіння.

Оскільки волосся молодої мами після пологів сильно ослаблене, то не варто посилювати їх стан перегріванням на сонці. Виходьте з будинку тільки в головному уборі. Взимку переохолодження голови також може викликати ослаблення коренів волосся та його випадіння, тому не нехтуйте шапкою або хусткою.

Забудьте на час про металеві гребінці, плойки, фени і вирівнювачі волосся. Всі ці прилади погано впливають навіть на здорове волосся, не кажучи вже про ті, що потребують захисту та лікуванні.

І найголовніше правило — не варто забувати про себе! Уникайте стресів і конфліктних ситуацій, більше приділяйте часу собі, своїй красі. Знайдіть час відвідати перукаря, отримати консультацію фахівця і тоді ваше волосся знову буде вас радувати і сяяти здоров’ям і красою.

Оставьте комментарий