Названо ім’я смертниці причетної до вибуху автобусу у Волгограді

Названо ім’я  смертниці причетної до вибуху автобусу у Волгограді Вибух в автобусі у Волгограді, за попередніми даними, влаштувала смертниця — уродженка Дагестану 30-річна Наїда Ахіялова, повідомив Слідчий комітет Росії.

Раніше СКР порушив справу за статтями «теракт», «вбивство» і «незаконний обіг зброї», а Національний антитерористичний комітет підтвердив, що в салоні автобуса спрацював невстановлений вибуховий пристрій.

За останніми даними СКР, загинули семеро людей, включаючи смертницю. Повідомляється, що вісім постраждалих перебувають у вкрай важкому стані.

За інформацією МНС, всього в результаті вибуху поранено 28 осіб, з них 12 неповнолітніх, включаючи однорічну дитину.

Автобус слідував рейсом «Державний університет – кінотеатр «Ювілейний».

Губернатор Волгоградської області Сергій Боженов заявив, що під час вибуху постраждали в основному молоді люди.

«Це один із студентських маршрутів, і середній вік людей, які постраждали, — молоді люди, їм до 30 років», — сказав Боженов в ефірі телеканалу Росія -24.

ГІБДД Волгограда екстрено припинило рух усіх маршрутних таксі та автобусів у місті. Замість цих видів транспорту в місті пустили додаткові електрички.

У Волгоград вилетів літак МНС Іл -76, обладнаний п’ятьма медичними модулями, який доставить до Москви на лікування деяких з постраждалих.

«Рішення буде прийматися, виходячи з медичних показань», — заявила раніше офіційний представник міністерства Ірина Россіус.

Постраждалі отримали мінно-вибухові травми, а також поранення від осколків скла і фрагментів самого автобуса, повідомив прес — секретар міністра охорони здоров’я Росії Олег Салагаєв.

За його словами, медичну допомогу пораненим надають у відділеннях нейрохірургії, травматології та дитячої хірургії.

Версію про те, що вибух влаштувала смертниця, підтверджує в тому числі і пасажирка рейсу яка вижила після вибуху, повідомили в СКР.

У Волгоградській області та сусідніх регіонах посилено заходи безпеки: є припущення, що смертниця діяла не одна.

«Цілком можливо, що у неї були спільники, які вели її на вчинення теракту. Тому весь автотранспорт, що виїжджає з Волгограда в інші регіони, в даний час проходить жорсткий обшук», — повідомило джерело в правоохоронних органах.

Оставьте комментарий