Прикус у дітей

Прикус у дітей Коли у дітей починають прорізуватися постійні зуби, це часто призводить до порушення їх взаємного розташування і скупченості. Відбувається так тому, що в цей період діти можуть смоктати великий палець, неправильно ковтати, дихати ротом. Потрібно допомогти дитині позбутися таких поганих звичок, інакше порочне коло не розірветься. Причому зараз для цих цілей винайдений особливий перортодонтічеський трейнер. Він дозволяє без особливих проблем усунути шкідливі звички, міофункціональне порушення і сприяє вирівнюванню зубів саме тоді, коли це вкрай необхідно — на етапі їх прорізування.

Проблеми прикусу у дітей 6-10 років можуть бути наступними:

— Глибока різцева дізокклюзія через ротове дихання;
— Висока скупченість зубів нижньої щелепи через гіперактивність м’язи підборіддя;
— Фронтальний відкритий прикус через прокладання язика між зубами.

Як показують дослідження, зубам властиво розташовуватися так, як дозволяє їм тиск з боку язика і губ. Функціональна особливість губ враховується не завжди, хоча вони також можуть тиснути на зуби, злегка порушуючи їх положення. Навіть невеликого тиску губ на зуби досить, щоб порушити їх положення. Тиск губ на губній бампер лежить в межах 100-300 м. Якщо ковтати неправильно, передні зуби можуть відчувати тиск у 500 р.

Будь-які послуги стоматології можуть стати тут абсолютно марними, якщо не допомогти дитині розлучитися зі шкідливими звичками. Для цього і створений Преортодонтічеський трейнер.

Він дозволяє вирівнювати зуби подібно ортодонтичним дугам. Трейнер має поглиблення для зубів і лабіальний виступ у вигляді дуги, що давить на нерівні передні зуби.

Пристосування також дозволяє тренувати язик і губи. Трейнер має особливий «язичок» для мови, який покликаний тренувати положення кінчика язика. Обмежувач мови змушує дитину дихати через ніс. Губні бампери призначені для зниження зайвого м’язового тиску.

Крайове змикання, поєднуючись із стимулюванням дихання через рот і обмеженням рухів язика успішно проводить корекцію різних аномалій прикусу.

Трейнер має універсальний розмір, який розроблено з застосуванням комп’ютерних технологій. Зліпки і підгонка займають мінімум часу. Існують два різновиди трейнера. Початковий, м’який і гнучкий, використовується протягом 6-8 місяців. Завершальний, жорсткий трейнер вирівнює зуби в інтенсивнішому режимі, заодно усуваючи шкідливі звички.

Оставьте комментарий