У Макіївці від реставрували головний фонтан

У Макіївці від реставрували головний фонтан У Макіївці на честь святкування Дня незалежності було презентовано городянам відреставрований фонтан, який знаходиться біля будівлі міської ради. Людей одразу попередили: купатися в ньому небезпечно для життя.

Зазначимо, що раніше місцева визначна пам’ятка на час реконструкції була повністю обгороджена від цікавих очей. Що відбувається з фонтаном, люди не могли бачити з травня. А тепер конструкція виглядає абсолютно по-іншому. Замість розташованих по периметру перехресних струменів, композиція водної перлини нагадує квітку з різнокольоровими пелюстками. Всього на реставрацію фонтану було витрачено близько дев’ятсот тисяч гривень.

За словами Едуарда Селещева, директора підрядної організації ТОВ «Атлон», коли приступали до відновних робіт, стан об’єкту був жахливий. Жоден насос форсунка не працював. Довелося повністю змінювати гідротехнічні вузли, які створюють водну картину, гідроізоляцію, встановлювати сучасні ліхтарі. Тепер вже замість сірого каменю, яким фонтан був облицьований по окантовці, його обробка зроблена з граніту. Причому не тільки всередині, а й зовні. До слова, було використано ще одне ноу — хау — у воді застосовується потрійна система фільтрації.

Основна подія, яка привела в захват місцевих жителів, це те, що їх головний фонтан міста тепер в темний час доби переливається різнокольоровими струменями. Під час урочистого відкриття оновленої водної перлини всі просто ахнули. Тут же з’явилися бажаючі спробувати скупатися в настільки романтичній обстановці, під різнокольоровими потоками води і під акомпанемент симфонічного оркестру. Правда, охочих тут же змусили вилізти з води. Про це потурбувалися свідомі громадяни, а також представники правоохоронців. Все-таки фонтан знаходиться під напругою в 220 Вольт, так що купання може дорого обійтися.

До слова, у цей день, крім відкриття фонтану, городяни змогли оцінити і фотовиставку, яка була присвячена міській історії. Кожна з представлених на ній композицій відображає певні місця у місті в шістдесяті — сімдесяті роки минулого століття, а також сучасний вигляд Макіївки.

Оставьте комментарий