Новий Папа римський Хорхе Маріо Бергольо тричі вписав своє ім’я в історію

Хорхе Маріо Бергольо Новий Папа римський, 76-тирічний архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо, який взяв собі ім’я Франциск, фактом свого обрання тричі вписав своє ім’я в історію католицтва.

Вибори нового понтифіка завершилися ввечері в середу, 13 березня 2013 року. Для визначення нового глави католицької церкви потрібні були всі п’ять турів голосування з п’яти, запланованих на цей день.

Хорхе Маріо Бергольо — єзуїт, що є першою особливістю нового Папи римського. Як повідомляють італійські ЗМІ, в орден єзуїтів він вступив в 1958 році у віці 22 років. Ще одним цікавим фактом у біографії нового Папи є те, що до Бергольо ніхто не брав собі ім’я Франциск.

Відзначимо, що Хорхе Маріо Бергольо не вважався основним кандидатом на місце нового Папи римського, частіше інших називалися імена архієпископа Мілана Анджело Сколи, архієпископа Сан-Паулу Оділь Шерера та голови Папської Ради Справедливості та Миру з Гани Пітера Тарксон. Однак Бергольо вважався головним претендентом на минулих виборах, де переміг Бенедикт XVI.

Додамо, що новий Папа римський Франциск вже відзначився першим зверненням до пастви, яке він зробив з балкону Собору Святого Петра в Римі.

«Я хочу подякувати Римо-католицьку церкву, кардиналів… А тепер давайте помолимося…», — сказав Папа римський Франциск і почав читати молитву «Отче наш», після чого благословив усіх присутніх.

Понтифік також окремо зазначив, що кардинали «вибрали того, який живе ледь не в самій далекій країні».

Оставьте комментарий