Книги нового Папи Римського б’ють рекорди продажів

Книги нового Папи Римського б'ють рекорди продажів Книги, написані Папою Римським Франциском, і присвячені йому біографічні роботи стали бестселерами онлайн-магазинів в Аргентині, продажі традиційних видань також значно зросли.

Так, протягом лише перших двох годин після оголошення імені понтифіка користувачі порталу Bajalibros.com купили більше тисячі цифрових книг Папи і про нього. У наступні два дні попит різко зріс і сягнув рекордних показників — роботи глави Римсько-Католицької церкви архієпископа Буенос-Айреса Хорхе Бергольо замовляли не тільки в Латинській Америці, але і в США, Європі і навіть у Ватикані, зазначає інтернет-видання Infobae. За його даними, частина цих книг на папері зараз недоступна, і число скачувань їх електронних версій продовжує зростати.

Різко зріс інтерес і до паперових книг про понтифіка. Так, наприклад, в книжкових магазинах міста Сальта на півночі країни в середу за кілька годин були розкуплені всі книги Папи. Точно така ж ситуація склалася і в іншому північному місті — Сантьяго-де-Естеро. Аргентинський підрозділ іспанської видавничої групи Ediciones B у вівторок представить перевидання книги «Єзуїт. Бесіди з кардиналом Хорхе Бергольо», — але вже під іншою назвою — «Єзуїт. Історія Франциска, Папи з Аргентини». Книга, авторами якої є Сергіо Рубін і Франческа Амброгетті, найближчим часом буде переведена і на інші мови.

Попит на книги понтифіка виріс і за кордоном. Так, іспанське католицьке видавництво Publicaciones Claretianas, яке володіє авторськими правами на публікацію низки робіт понтифіка в Іспанії, повідомило про швидкий вихід у світ книги «Справжня влада в служінні», що складається з записок та звернень Бергольо до пастви до його сходження на папський престол. Іспанські книжкові магазини, що продають видання на релігійну тематику — як, наприклад Ediciones Paulinas з провінції Валенсія — повідомили, що оформили в аргентинських видавництв термінове замовлення на книги понтифіка, його фотопортрети і постери з його зображенням «у зв’язку зі зростаючим попитом» — до теперішнього часу в Іспанії книги Бергольо не публікувалися.

Перу понтифіка належать 11 книжок. Перша з них вийшла в 1982 році і називається «Роздуми для віруючих». У 1986 році вийшла в світ книга «Роздуми про апостольське життя», в 1992 — «Роздуми надії». У 1998 році була опублікована книга «Діалоги між Іоанном Павлом II і Фіделем Кастро», в 2003 — «Виховання: вимогливість і пристрасть», в 2004 — «Батьківщина на плечі». У 2005 році вийшла «Нація, яку належить побудувати», в 2006 — «Корупція і гріх» і «Про обвинуваченні себе», в 2007 — «Справжня влада в служінні». У 2012 році світ побачила книга під назвою «Відкритий розум, віруюче серце».

Оставьте комментарий