Як правильно пророщувати картоплю, або як підготувати картоплю до садіння

Як правильно пророщувати картоплю, або як підготувати картоплю до садіння По-науковому підготовка картоплі до посадки називається — яровизация картоплі. І якщо вже ми зважилися-таки займатися посадкою картоплі, то потрібно витратити трохи часу і сил на підготовку картоплі до посадки. Це збільшить урожай картоплі на двадцять-тридцять відсотків, і дозволить відібрати здоровий матеріал картоплі для посадки.

Підготовка картоплі до посадки зводитися до обробки дезінфікуючими розчинами, пророщування і обробці поживними розчинами (стимуляторами росту). Правильно проводити пророщування картоплі слід починати приблизно за місяць до посадки. Бульби на тиждень поміщають в кімнатну температуру, а потім переносять у світле прохолодне приміщення, з температурою близько десяти градусів.

Пророщування картоплі зазвичай роблять в старих картонних упаковках з-під яєць. Ставлять їх на підвіконня. Відбирають здорові картоплини приблизно по 100гр. Укладають кожну картоплину так, щоб вона знаходилася в окремій клітинці упаковки. Також потрібно переконатись, що в приміщенні тепло і постійна температура. Залишають картоплю на тиждень, через кілька днів уже можна побачити як з’являються пагони. Після переносять насіннєву картоплю в більш прохолодне приміщення. У прохолоді паростки картоплі формуються здоровими і міцними.

Раз на п’ять днів обприскують картопля з пульверизатора, рожевим розчином марганцівки. Це стримує розвиток бактерій і стимулює пророщування картоплі.

За матерыалами видання unn.pw.

Оставьте комментарий