В Україні заблокували пов’язані з WebMoney банківські рахунки

В Україні заблокували пов'язані з WebMoney банківські рахунки Податкова служба провела вчора, 11 червня, обшуки в київському офісі компанії WebMoney і вилучила обладнання, повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс» з посиланням на главу департаменту зі зв’язків з громадськістю компанії Маргариту Ормоцадзе. Агентство відзначало, що обшуки пройшли також за місцем проживання топ-менеджерів компанії.

Причини обшуку невідомі, проте, як повідомляє агентство, міністерство доходів і зборів виявило значні порушення у роботі ТОВ «Web Money Transfer» на території України. Пізніше відомство заблокувало на пов’язаних з компанією рахунках 60 мільйонів гривень, — повідомляє Абзац.

Міністерство доходів і зборів України домоглося блокування коштів на рахунках, пов’язаних з системою електронних платежів WebMoney. Про це повідомляє «Інтерфакс».

Податкова служба міністерства, як стверджується, виявила «значні порушення» (повідомляється, що ці порушення стосуються роботи ТОВ «Web Money Transfer» на території України). На рахунках підприємств, які, на думку податківців, були залучені в якусь злочинну схему, заблоковано в цілому більше 60 мільйонів гривень (більше семи мільйонів доларів).

«Користувачами даної системи були інтернет-магазини, провайдери інформпослуг та фізичні особи, які намагалися приховати нелегальні фінансові операції», — йдеться в повідомленні. В даний час слідчі дії тривають. Після їх завершення матеріали будуть передані до суду для прийняття рішення щодо організаторів злочинної схеми, йдеться в повідомленні Міністерства доходів.

WebMoney або WebMoney Transfer представляє собою електронну систему розрахунків. Власником і адміністратором системи є зареєстрована в Лондоні компанія WM Transfer Ltd. Зобов’язання компанії WebMoney.UA в Україні гарантує ТОВ «Українське гарантійне агентство».

Оставьте комментарий