6 основних кроків, як оформити Tax Free

Tax Free Для тих, хто чув про систему tax free, настільки популярної в сезон відпусток, але поки не вміє нею користуватися: 6 основних кроків, як оформити tax free, заощадивши тим самим на своєму відпочинку.

Кожен турист, який здійснює покупки в чужій країні, має право повернути з них суму податку на додану вартість за (ПДВ).
Як же це зробити?

1. Робіть покупки в магазинах, на яких вісить значок tax free (на дверях або біля каси). Таких магазинів досить багато. Наприклад, один з найбільших сервісів tax free Global Blue обслуговує більш 250.000 магазинів по всьому світу.

2. Щоб повернути податок, потрібно здійснити покупки в один день в одній точці на певну суму. У кожній країні планка своя. Так, у Німеччині гроші повертають, якщо покупка зроблена на суму від 25 євро, в Туреччині — від 18 лір, у Фінляндії — від 40 євро, в Італії — від 154,94 євро, у Чехії — від 2001 крони.

3. Попросіть на касі оформити tax free чек. Якщо ви робите покупки у великому магазині, то збирайте чеки з усіх відділів, а в кінці закупівлі віднесіть їх на касу tax free і оформіть один загальний чек.

4. Заповніть форму для повернення податку (інформацію про купівлю у неї вже вніс продавець). Друкованими латинськими літерами впишіть свої дані: прізвище, ім’я, адресу і поставте підпис.

5. Перед реєстрацією на рейс пройдіть до митної стійки (знайти її можна за вивіскою Customs) із заповненою формою, закордонним паспортом, касовими чеками і покупками (не кладіть їх у багажник, тому що їх має оглянути співробітник митниці). Після перевірки вашу форму завірять печаткою. Зазвичай ця процедура не викликає труднощів, єдиний момент — на митниці можуть бути черги, тому в аеропорт краще приїжджати заздалегідь.

6. Після реєстрації на рейс і паспортного контролю вам необхідно знайти пункт видачі готівки (Cash refund), зазвичай він знаходиться в зоні duty free. Показавши чеки і форму з печаткою митниці, ви можете отримати належну суму повернення. Як правило, вона видається у валюті країни перебування, але за бажанням можна отримати і в іншій валюті згідно з місцевими курсом. Суми повернення становлять від 7 до 20% від суми покупки в залежності від величини ПДВ у цій країні.

Оставьте комментарий