Володимир Кличко: я мріяв провести бій у Москві

Володимир Кличко: я мріяв провести бій у Москві Знаменитий боксер перед поєдинком з Повєткіним зізнався, як приємно бути професіоналом

У ніч з 5 на 6 жовтня в Москві в спорткомплексі «Олімпійський» — один з найбільш очікуваних боїв в історії боксу. Між суперважкоатлетами українцем Володимиром Кличком і росіянином Олександром Повєткіним. Перед поєдинком Владимир відповів на декілька запитань кореспондента видання Ukranew.com.

— Суперник — серйозний. Для Повєткіна це однозначно — бій усього життя. Які відчуття у тебе?

— Цей бій буде вже 64 — м за рахунком для мене, я вже 18-й рік в професійному спорті. З одного боку, є певна рутина: я знаю, що буде до поєдинку і під час поєдинку… Але це така, знаєте, позитивна рутина. Приємно відчувати себе професіоналом! А з іншого боку, цей бій пройде в Москві — і вже це не така вже і рутина. У мене була мрія, відтоді як мій брат Віталій провів тут свій бій, щоб я теж відстоював свої титули в Москві. Чужим я себе в російській столиці і взагалі в Росії не відчуваю. У середу ми проводили відкрите тренування. І я був приємно здивований ставленням до мене. Хоча тут справді кожен для себе вирішує, за кого вболівати. Хтось буде переживати за Кличка, а хтось — за Повєткіна… Московський бій покажуть більш ніж в 150 країнах світу. Ця знаменна подія для міста і країни. По-справжньому круто бути в центрі всього цього дійства.

Де дивитись Кличко — Повєткін

— Зрозуміло, що більша частина залу вболіватиме за Повєткіна, адже поєдинок відбувається в Москві, але ти готовий морально до цього? І сподіваєшся ти, що чимала частина публіки буде вболівати за тебе?

— У кожного свій фаворит. Я, наприклад, знаю, що деякі українці вболіватимуть за Повєткіна. І я знаю, що в Росії є фан — клуби прихильників Кличка. І для мене така ситуація не нова. У 1999 році я на 19- тисячній арені у Кельні бився проти місцевого боксера Акселя Шульца. Мене засвистали, коли входив в ринг. З шанувальників Кличка, може бути, була всього пара чоловік, не більше. Але врешті-решт все-таки публіка прийняла мене як гідного переможця. Така ж ситуація була і в бою в «Медісон Сквер Гарден» у США з Броком. Половина залу була забита американськими військовими. Вони співали гімн країни і кричали «USA» ! Так що для мене це не ново…

Оставьте комментарий