На що орієнтуватись вибираючи металошукач

Quest x10 Металошукач дуже корисний прилад у багатьох відношеннях. Любительська модель здатна допомогти відшукати, наприклад, старовинні монети. Професійні здатні здійснювати точний пошук певних металів, показувати розміри і глибину залягання об’єкта в грунті. Це всього лише два яскраві приклади використання металодетекторів. Однак сучасна насиченість ринку здатна спантеличити недосвідченого покупця. Заплутатися в різноманітті досить легко, адже різні вирьобники намагаються запропонувати по-своєму унікальні металодетектори. На що саме звертати увагу вибираючт металошукач поговоримо в нашій статті.

Як працює металошукач

Не вдаючись в подробиці процесу, в загальних рисах розглянемо, як діє пошуковий металодетектор. Розуміння принципів дії допоможе успішно проводити роботу і швидко змінювати налаштування апарату, виходячи з ситуації. Глибинний металошукач діє за принципом радара з тією різницею, що радари визначають рухомі цілі, а металодетектори — нерухомі. Робота металодетектору виглядає наступним чином:

  • Генератор виробляє електромагнітні випромінювання, що поширюється в зовнішнє середовище.
  • Потрапляючи в зону впливу, металеві предмети починають утворювати своє електромагнітне випромінювання.
  • Сигнал відбивається від предмета з відмінною від вихідного сигналу частотою / фазою і приймається антеною пристрою.
  • Електронна складова дозволяє посилювати прийняті хвилі і виключати помилкові сигнали.
  • Оброблені дані виводяться користувачу у формі звукових сигналів або зображення.

Які бувають металошукачі?
Серед сучасного різноманіття техніки, яка використовується при пошуку можна виділити наступні види металошукачів:
• Для початкового рівня. Відносно недорогі пристрої, які найбільше підходять для розшуку невеликих виробів. Вартість їх не велика, функціональність обмежена. Якщо є бажання регулярно використовувати прилад, то краще не витрачати на подібні моделі ні гроші, ні час.
• Для середнього рівня. Мають непогані характеристики. З їх допомогою можна відшукати як невелику загублену річ, так і ті, що знаходиться в землі. Однією з яскравих новинок середнього рівня можна назвати модель відомого американського виробника Quest x10, яка вже встигла за короткий час з початку продаж стати однім з найбільш популярних пристроїв для пошуку скарбів.
• Професійні. Володіють серйозними функціональними можливостями незалежно від типу роботи, виду грунту. Технічні характеристики дозволяють працювати в різних режимах. Використовуються професійними пошуковими системами.

Вибір металошукача

Природно, що всім хочеться купити недорогий металошукач. Однак слід враховувати, що чим менше ціна металодетектора, тим на меншій глибині він здатний виявити предмет. У нього буде менше функцій (баланс грунту, режим пінпоінт і ін.) І дуже слабкий рівень дискримінації металу. Однак, провівши порівняння металошукачів можна знайти оптимальний варіант і підібрати пристрій під свої запити, з огляду на критерій «ціна — якість», і згаданий Quest x10 – один з таких, що може стати саме тим варіантом.

Здійснюючи вибір металошукача, краще постаратися не економити. Найчастіше це разова витрата, здатна виправдати себе тільки на певних рівнях пошуку. Варто розуміти, що монетки або скарби не здатні повторно вирости. А при економії, наприклад, 10 тис. грн. великий ризик пропуску дорогої монети або цінних предметів, які матимуть вартість значно більшу, ніж кількість зекономлених коштів. Пошук кладів все активніше входить в повсякденне життя і захоплення звичайних людей. Тому варто уважно вивчити, як правильно підбирати собі металодетектор, щоб не пропустити свій скарб.

Оставьте комментарий