Кращий подарунок на Новий рік? Квартира!

Кращий подарунок на Новий рік До свят залишається зовсім небагато часу. Який подарунок найкращий, він же і найдорожчий? Звичайно нерухомість. І якщо у вас є можливість і бажання її купити, то краще не відкладати покупку.

Державна реєстрація проходить за 12 днів, а за іпотечними угодами — за п’ять робочих днів. Так що до бою курантів ще можна встигнути.

Вибір квартири зазвичай починається з оголошень. Обов’язково цікавтеся документами про власність. Дарування від чужої особи (не родича), договір ренти, а так само недавній спадок — такі документи часто оскаржуються в суді.

Квартири з власністю менше трьох років і з умовою неповної суми в договорі при покупці за допомогою іпотечного кредиту переглядати немає сенсу — банк не схвалить. Це стосується так само квартир з неузаконеним переплануванням (навіть у разі схвалення кредиту на таку квартиру вам доведеться самостійно її узаконювати або повертати все на колишнє місце).

Цілком розумно буде залучити ріелтора на стадії вибору квартири, так як він відразу відсіє проблемні або небезпечні варіанти. Крім цього, ріелтор обов’язково зверне вашу увагу на важливі моменти квартири і якість будинку.

Вирушаючи на перегляд, звертайте увагу на інфраструктуру району. Чи є поблизу магазини? Чи зручно під’їжджати до будинку на машині? Чи є місце, де припаркуватися? Чи добре освітлена вулиця ввечері?

Підійшовши до будинку, зверніть увагу на його вигляд. Якщо це панель, то наскільки охайно вона виглядає, чи добре забиті міжпанельні шви, чи немає сміття біля під’їзду і наскільки чистий сам під’їзд. Начебто дрібниці, але по них можна дізнатися з яким контингентом вам доведеться жити, якщо квартира сподобається.

При перегляді квартири раджу звернути пильну увагу на планування. Наскільки воно комфортне, чи немає незручних кутів або вузьких проходів, в які доведеться входити боком. Яку форму мають кімнати і кухня: прямокутну або квадратну. Звичайно ж, квадратна форма краще і біль функціональна. Сама зручне планування — коли вікна квартири виходять і у двір і на вулицю. У цьому випадку квартира добре провітрюється, і сонечко заглядає туди як вранці, так і ввечері.

Приємно, коли квартира в гарному стані. Це створює затишок. Але стан квартири добре виглядає лише в гармонії з меблями, а якщо меблі будуть вивезені, то при в’їзді ви виявите місцями вицвілі шпалери. Тому в 90% випадків ремонт таки доведеться робити. До речі, не забувайте поглядати на стелю. Чи не було потопу від сусідів зверху?

Якщо квартира подобається, зверніть увагу на стан сантехніки. Запитайте господарів, як давно робився кап. ремонт і робився взагалі. Тому що можлива ситуація, що ви в’їдете, зробите дорогий ремонт, а через пару місяців прийдуть хлопці їх Деза, щоб поміняти труби… Поцікавтеся, чи створена в будинку ТСЖ і який розмір квартплати.

При бажанні купити саме цю квартиру, сходіть на перегляд ще раз, з рідними і / або ріелтором. Може бути, вони помітять те, що не побачили ви. Ідеально, якщо ви бачили квартиру як ввечері (щоб оцінити рівень освітлення біля будинку), так і вдень (щоб як слід розглянути якість будинку).

Перед проведенням будь-яких грошових операцій і домовленостей (передача авансу і оформлення операції) заручіться підтримкою фахівця. Ріелтор перевірить квартиру на юридичну чистоту, щоб згодом не довелося судитися з попередніми власниками, колишнім подружжям власників або їх неповнолітніми дітьми, обділеними в приватизації, а так само грамотно оформить договір авансу чи завдатку з дотриманням ваших інтересів.

Удачі вам!

Оставьте комментарий