9 жовтня в Україні з’являться нові долари США: як розпізнати фальшивку

9 жовтня в Україні з’являться нові долари США: як розпізнати фальшивку Незабаром в Україну потраплять нові долари. Експерти попередили про активізацію фальшивомонетників.

Вже через місяць в Україну надійдуть нові купюри номіналом 100 доларів. Наталія Рудуха, експерт Незалежної асоціації банків України, розповіла, що на території Сполучених Штатів введення нових банкнот в обіг буде розпочато 8 жовтня поточного року. На Україні перші нові купюри можуть з’явитися наступного дня — 9 жовтня — їх можуть привести з собою пасажири першого літака з Америки.

Експерти розповіли, що змінено в новинці, і як відрізнити її від підробок. Востаннє сто доларову банкноту оновлювали ще в 2009 році, щоб підвищити захист від фальшивомонетників. З такої ж причини її змінили і зараз. На новій банкноті присутні додаткові голографічні елементи: на лицьовій стороні, поруч з лівим краєм, з’явилася синя тривимірна смуга, а також чорнильниця мідного кольору, яка змінює при певному нахилі свій колір на зелений. Усі засоби захисту, наявні в попередній версії 100-доларової купюри, також збережуться.

Експерти заявляють, що українцям потрібно бути напоготові. Олександр Охріменко, президент Украналітцентра, розповідає, що кожного разу, коли в нашу країну потрапляє нова, мало кому відома купюра, шахраї активізуються. Вони можуть навіть зробити своєрідний сурогат, мало чим схожий на оригінал, і видавати його за нові банкноти. Це буде тривати до тих пір, поки населення не почне впізнавати нову купюру.

Українські банки до такого нововведення і можливим підробкам готові. Олег Серга, глава прес — служби одного з найбільших українських банків стверджує, що їх обладнання і касири можуть визначити справжність будь-якої валюти у світі. За його словами, банк володіє такою системою інформування, що всього за один день можна навчити персонал.

Незалежний експерт Сергій Шумихин вважає, що все ж таки більш безпечно мати справу з гривнею і євро. Він каже, що долар занадто популярна валюта в світі, отже, є дуже велика кількість недобросовісних громадян, які хочуть підробити його. Цікаво, що, за словами експерта Наталії Рудухі, на оригінальній сто доларової банкноті Бенджамін Франклін не посміхається, його губи щільно стиснуті. На підробках ж він, навпаки, посміхається.

Оставьте комментарий