Студенти харківських вишів залишили на «ганку» у Авакова гарбуза

Перед фондом громадянських ініціатив Арсена Авакова (парламентська фракція «Батьківщина») у Харкові пройшов флеш-моб, учасники якого залишили на сходах 14 гарбузів.

«Гарбузи означають» немає хамства»… Ми захищаємо честь Харківського національного університету Каразіна. Хамське ставлення до студентів і вузу дає порив до хамському відношенню до науки… Нас, як студентів, це дуже ображає і ми солідарні з нашою alma mater. Хамство проявляється в образі ректора університету Каразіна у зв’язку з недавніми подіями через дошку Шевельову», — пояснив журналістам ініціатор акції Олександр Ситник.

У той же час він відмовився відповідати на питання, в чому саме полягало хамство і хто образив ректора. «Це провокаційне запитання… Давайте обійдемося без імен», — сказав Ситник.

За його словами, в акції взяли участь студенти різних харківських вузів. В акції, що тривала 5 хвилин, брали участь близько 25 осіб, передає кореспондент агентства «Інтерфакс- Україна».

Кілька людей в національних костюмах приїхали на возі, запряженому кіньми, і винесли гарбуза до якого були прикріплені папірці з назвами різних вузів Харкова. Решта учасників прийшли пішки і розгорнули плакати з написами «хамішь — студентам шкодиш!», «Не дамо своїх в образу!», «Справедливість восторжествує», «Вибачся, стане легше жити!» та ін.. Вони також скандували «Дебелий, але невихований», «Руки геть від alma mater!», «Давай, до побачення!».

Нагадаємо, що Народний депутат — опозиціонер в Арсен Аваков у черговий раз став об’єктом скандалу. Справа в тому, що політик закликав керівника Харківського національного університету Віля Бакірова піти у відставку через конфлікт навколо меморіальної дошки знаменитому філологу Юрію Шевельову. Відповідь ректора не змусила себе довго чекати.

Оставьте комментарий