Хто міг бути зацікавлений у пограбуванні харківської телекомпанії «Оріон»?

Телекоманія "Оріон" Телекоманія «Оріон» зазнала минулої ночі візиту непрошених гостей. Через паркан вони проникли на територію телекомпанії, а потім, виламавши грати, залізли через вікно у приміщення. Грабіжники потрапили спочатку в господарську кімнату, а потім — у суміжну з нею у студію, звідки виходять в ефір різні телепрограми. Коли вранці співробітники телекомпанії прийшли на роботу, то з жахом виявили, що студія пережила наліт вандалів.

Олександр Швець, директор телекомпанії «Оріон»:
«Пошкодили трошки техніки, зв’язок пошкодили. В результаті був зупинений монтаж програм телекомпанії «Оріон», але я сподіваюся, це сьогодні до вечора ми вже відновимо».

У приміщенні телекомпанії «Оріон» знаходиться також офіс друкованого ЗМІ — журналу «Губернія». Нічний візит грабіжників стався якраз напередодні відправки свіжого номера журналу в друкарню. Через що сьогодні тут форс — мажор. Журналісти сподіваються все ж встигнути в строк, і не виключають підступного наміру.

Тетяна Яшина, головний редактор журналу «Губернія»:
«Ми вже думали про те, що комусь могли перешкодити. Звичайно, журнал займається розслідуваннями. У нас є інформатори у кожного журналіста. Ми вважаємо себе ні провладними, ні опозиційними. Ми абсолютно об’єктивно розкриваємо фактаж і піднімаємо проблеми. Може бути ми комусь і стали на дорозі».

Співробітники журналу навіть збираються провести власне розслідування. З одного боку, пошкоджена лінія інтернету і приведений в непридатність комп’ютер для монтажу. З іншого — з «Губернії» і «Оріона» вкрадено те, що просто попалося під руку.

Олександр Швець, директор телекомпанії «Оріон»:
«Винесли з приміщення дрібниці — сходи, устаткування для комп’ютерів. Вкрали у співробітників там було кілька десятків гривень особистих грошей. Ось таке от. А особливо більше нічого такого не встигли винести».

Після того, як грабіжники проникли на територію «Оріона», спрацювала сигналізація і на місце приїхав наряд державної служби охорони. В обласній міліції повідомили, що співробітники ДСО на місці затримали двох безробітних місцевих жителів — 26-ти і 43-х років. Вони намагалися сховатися в студії телекомпанії. За інформацією Олександра Швеця, можливо був ще й третій зловмисник, який встиг втекти. До речі, за останні 5 років це вже друге пограбування «Оріона». Перше аналогічний злочин так і залишився нерозкритим.

Оставьте комментарий