Як бути, якщо колишня дружина намагається повернути собі чоловіка

Як бути, якщо колишня дружина намагається повернути собі чоловіка У моєї подруги нещастя. Її нареченому написала колишня дружина.

Отже, моя подруга. Після розлучення вона років десять провела одна. І раптом у неї з’явився Анатолій. Він хороший собою, він не бачить зайвих п’яти кіло на її попі, її Фейсбук йому цікавіше, ніж Твіттер Ксенії Собчак.

У них все добре, і справа йде, можливо, навіть до вінця.

І тут спливає вона, колишня, але велика любов.

Вона не ликом шита. Вона, що називається, фам фаталь. Вона жіночна, суперечлива, загадкова. Небезпечна штучка. Вони розлучалися і сходилися чи то два, чи то три рази.

А потім розлучилися зовсім. Два роки Анатолій «відпочивав від відносин» (його можна зрозуміти). І нещодавно, свіжий і відпочивший, він зустрів мою подругу — розумну, добру жінку.

І раптом на рівній дорозі їхнього щастя — ця коров’яча лепеха. Стара любов. Вона писала Анатолію по електронній пошті: тужу, блукаю одна по «нашим місцях», згадую, яка прекрасна була наша любов…

Анатолій поки подає ознаки твердості: на листи колишньої відповідати перестав і розмови про неї не заводить. Однак з вигляду як би став чепурним. Ходить гоголем і став відкладати покупку обручки. Знову заговорив, який хороший цивільний шлюб, як чудово, що вони живуть роздільно. Тобто всі інвестиції — борщі, котлети і дорога білизна — коту під хвіст.

Але це ладно. Найголовніше — втрачений душевний спокій. Якщо Анатолій повертався до тієї після всіх сцен і скандалів, чому б не повернутися ще разок? Тим більше тепер, коли образи притупилися, а чоловіча самооцінка на висоті?

У страху очі великі?

Цю історію ми з подружкою опублікували на сайті і запитали поради у читачів: як нам витравити з серця Анатолія минулу любов і захопити його у світле майбутнє з подругою?

Читачі досить жорстко зійшлися в думці: Анатолія треба негайно кидати. Шукати іншого кандидата. «З вашою подругою йому нудно, він її все одно не цінує», — такий був колективний читацький вердикт.

Але життя все розставило по-своєму. Через тиждень Анатолій знайшов нашу замітку на сайті, зміркував, що мова про нього, й удавано обурився: «Я про свою колишню і думати забув, а ви тут цілу Санта-Барбару розвела». Подругу він після цього ще більше полюбив, не відпускає її від себе ні на крок.

У нашому випадку все обійшлося, але це просто нам пощастило.

Є кілька сюжетів, коли привиди минулого дійсно небезпечні.

Випадок перший. Не зовсім колишня

Багато років тому за мною доглядав один Сергій. Він представився одиноким подорожнім, який недавно розірвав відносини. Але це йому так здавалося, що він розірвав.

І незабаром на нашому горизонті намалювалася вона — його нескінчена п’єса. Анастасія Михайлівна. Директор у великому рекламному агентстві. Вона міцно випивала і повадилася дзвонити мені щоночі з одним і тим же повідомленням:

«Ну що, сука, хочеш мужика мого? Та у мене брат сидів! Він тебе порве, сука. А знаєш, я хто? Я висока блондинка з довгими ногами!»

До ніг п’яною баби мені не було рішуче ніякої справи. Я намагалася її урезонити. Але вона продовжувала: «Порву, знищу!» Цікаво, що, замість того щоб відчувати відразу, Сергій її раптом оцінив. «Як вона мене любить!» — Захоплювався він і одного разу зник з мого життя. Друзі говорили потім, що повернувся до Насті. Далі його слід загубився. За новими донесеннями розвідки, Сергій одружився. Чи не на Насті.

Другий випадок. Молода, красива

Моя приятелька Ляля розлучилася з чоловіком. Чоловік, звичайно, не зразок. Поки Ляля ходила вагітна, народжувала, годувала, а потім гнула спину над педикюр-манікюр в косметичному салоні, благовірний теж дарма часу не втрачав. По декілька разів на рік міняв поприщі: з сантехніка він робився електриком, з електриків кидався в установники пластикових вікон. Він був схильний випивати на робочому місці і на наступний день не виходити на роботу. Одного разу її це втомило, і вона подала на розлучення. Яке ж було її здивування, коли через два роки вона дізналася, що колишній п’яниця і альфонс благополучно подорослішав: трудиться, з випивкою зав’язав, а головне — одружився. З цього моменту нашу Лялю як підмінили. Вона стала призначати колишньому зустрічі в кафе — для передачі грошей на дочку. До кожної зустрічі вона готувалася, як до виступу на сцені. Енергійний макіяж, спокусливий костюм. В перервах між рандеву Ляля бомбардувала об’єкт смс-повідомленнями: «Як справи?», «Як настрій?»

Справа увінчалася успіхом: сантехнік-електрик-оконщік здригнувся і повернувся до Лялі.

КОМЕНТАР ПСИХОЛОГА

Ірина ПЕТРОВА, сімейний психолог:

— У першій історії чоловік вибирав між двома жінками, які для нього були однаково актуальні, і вибрав ту, яка, як йому здалося, більше любить. У другому випадку все вирішили обставини.

Хоча все, що ви розповіли тут, — це нетипові ситуації. Найчастіше чоловік залишається з тією жінкою, яку вибрав зараз. Він спрямований у майбутнє. Тому в трикутнику «чоловік — дружина — колишня дружина» найслабша ланка — колишня. Жінок, які чіпляються за минуле, дуже багато серед моїх клієнток. Ось їм можна дати кілька порад.

Незавершена любов дуже часто — проекція нещасливою любові до батьків. Помирися з батьками. Хочеш домогтися кохання від колишнього? Прости і прийми спочатку своїх маму й тата.

Не забороняй собі тужити про минуле, не придушуй свою пам’ять. Признайся самій собі, що хотіла б повернути відносини.

Не дозволяй спогадами заволодіти твоїм життєвим простором, вони не повинні заважати роботі, навчанню, саморозвитку. Згадуючи про колишнього чоловіка, візьми на озброєння формулу: «Для тебе є місце в моєму серці, але немає місця в моєму житті».

Оставьте комментарий