Дезінфекція від паразитів ледь не стала причиною масового отруєння

Дезінфекція від паразитів ледь не стала причиною масового отруєння Керівництво одного з Київських ліцеїв моментально відреагувало на появу паразитів: кабінети обробили. Однак хімікати згубно подіяли на учнів. Більш ніж у 10 учнів почалися запаморочення, блювота і головний біль. Зараз навчальний заклад закрито, а уроки проходять в гуртожитку.

Зубайда Шангареева, вчитель математики спочатку не звертала уваги на укуси. Але через деякий час у неї почалося запаморочення і сильний свербіж: у жінки алергія на укуси паразитів.

Зубайда Шангараева: «Помітила якісь чорні крапки. Намагаюся доторкатися — зникають, тобто вони, значить, стрибають. Потім виявила, що це блохи».

Дізнавшись, що в класі математики орудують паразити, керівництво ліцею вирішило провести дезінфекцію. Про порядок дезінфекції приміщень можна дізнатись тут http://klop.com.ua/service/desinfection/. Санепідемстанція опрацювала кілька кабінетів. Фахівці запевнили: запах вивітриться протягом 5 годин, і можна продовжити заняття.

Дезінфекцію від бліх проводили в підвалі, в підсобному приміщенні і в кабінеті. Результат виявився успішним: шкідливих комах виселили з ліцею-інтернату. Однак осад хімікатів залишився, запахом буквально насичені стіни навчального закладу, знаходитися тут без спеціальної маски небезпечно для здоров’я.

Хімікати згубно подіяли не тільки на шкідників, а й на учнів ліцею. Про те, що в навчальному закладі провели дезінфекцію, школярів не попередили. Більш ніж 30 осіб відчули нездужання, а у 10 учнів почалися запаморочення, блювота і головний біль.

Андрій Султанов, учень: «На англійській мові у мене голова запаморочилась. Я точно не пам’ятаю, але мені сказали, що я впав і об парту вдарився головою, потім мене підняли і витягли на вулицю».

Про проблему в керівництві ліцею не знають. Більше того, директор був здивований, дізнавшись про хворих учнів. Адже в медпункт звернулась всього одна людина. Про це свідчить запис у книзі обліку хворих. Юлай Султангареев говорить, що ситуація стабільна. За здоров’ям школярів стежить медсестра навчального закладу. А все інше учні наговорюють, щоб прогуляти уроки.

Юлай Султангареев, директор економічного ліцею-інтернату: «Завуч постійно навчальний процес контролює, і непритомних станів не було, жодна дитина не постраждала, не захворіла, ознак отруєнь немає».

На даний момент навчальний заклад закрито: уроки проходять в гуртожитку. Скільки триватиме карантин, в ліцеї поки сказати ніхто не може.

Оставьте комментарий