На Україну обрушилися небувалі снігопади і хуртовини

На Україну обрушилися небувалі снігопади і хуртовини На західній Україні перекриті десятки доріг

Небувалі снігопади і завірюхи, що обрушилися на Україну в останні два дні, паралізували життя в західній та північній частині країни, а також в Києві, — повідомляє видання Абзац.

Протягом 22 березня та в ніч на 23 березня в результаті негоди (сильні снігопади, хуртовини) через спрацювання систем захисту ліній електропередач у тринадцяти областях сталося знеструмлення 381 населеного пункту, в тому числі на Київщині — без електрики залишилися більше 100 сіл і селищ.

Крім того, через негоду відрізаними від цивілізації виявилися 442 населених пункти. Особливо постраждала Тернопільська область — 187 сіл і селищ.

Проїзд ускладнений до 187 н.п. в Тернопільській області, 98 н.п в Рівненській, 77 н.п. на Волині, 60 н.п в Хмельницькій області та 20 — на Київщині.

Увечері 22-го та вночі 23-го березня Київ стояв в 10-бальних заторах. Пасажирам громадського транспорту доводилося виходити з тролейбусів і автобусів і штовхати їх, швидкісний трамвай проходив мимо зупинок і не брав пасажирів.

У Києві через снігопад оголошена надзвичайна ситуація. Тому метрополітен пообіцяв частіше випускати поїзда на лінію.

Крім того, в столиці частину Святошинського району — Південна та Микільська Борщагівки, де проживає близько 150 тисяч чоловік, повністю відрізаний від цивілізації.

Столичний аеропорт «Бориспіль» масово скасовує авіарейси. З Києва неможливо вилетіти в Пітер і Москву, Франкфурт і Амстердам, Париж і Відень, Прагу і Стамбул.

Оставьте комментарий