Вдова Михайла Круга кинула його маму

Вдова Михайла Круга кинула його маму «Перший канал» завершує показ картини «Легенди про Круга» про знаменитого шансоньє, вбитого більше десяти років тому. Як знімали стрічку і що залишилося за кадром? Чому ведучы залишили без уваги найекзотичнішу, але разом з тим небезпідставну версію вбивства артиста?

Знімали серіал у Тверській області, багато сцен — в будинку, де жив Михайло Круг. Туди кіношників люб’язно пустили мама співака Зоя Петрівна і сестра Ольга Володимирівна. Близькі люди, як могли, допомагали — розповідали про Михайла, дали його речі.

— До зйомок я не чув пісень Круга, крім знаменитого «Володимирського централу», — розповів нашому виданню режисер Тимур Кабулов. — А тут відкрив для себе цього цікавого виконавця.

Головну роль зіграв Юрій Кузнєцов-Тайговий. Не професійний актор, а співак. Заради ролі йому довелося погладшати на 16 кг — Круг був повненький. Режисер і продюсери запевняють: вийшло одне обличчя. Але мама артиста залишилась не дуже задоволена.

— Актор схожий, якщо дивитися здалеку, — розповіла нашому виданню Зоя Петрівна. — А поблизу — ні. У сина очі були інші, м’якше, чи що. У нас собачка була, так вона завжди відчувала Мішу: хвилин за десять до його приходу додому починала радісно бігати по кімнаті. А я по кроках на сходах впізнавала його. Материнське серце не обдуриш.

Мама артиста як і раніше живе в Твері. Її підтримують онук — син Круга від першого шлюбу, дочка, племінники.

Поки Круг був живий, на «Перший» його не кликали. Кажуть, він був незручний — різав в очі правду-матку. Є думка, що Круга знищила так звана блакитна мафія — представники нетрадиційної орієнтації, які прорвалися на ТБ і естраду, куди вони активно тягнуть своїх — і топлять чужих. Співак на концертах і в інтерв’ю дуже різко висловлювався про цю проблему. Називав конкретні прізвища…

З інтерв’ю М. Круга:

«Є такий активний, войовничий гомосексуалізм на естраді. Любов до жінки має на увазі міцну сім’ю, а значить, і міцна держава. А гомосексуалізм розхитує основи, веде до втрати культури і національної гідності. Я — проти. Треба знову вводити статтю за мужолозтво, чому мовчить церква?!»

Але у фільмі версію про блакитну мафію делікатно опустили.

У лазню з братками не ходив

Друзі та рідні Круга зараз активно обговорюють: фільм, що вийшов, що правда, а що додумали?

— Додали злодійської романтики, про його зв’язки з кримінальними авторитетами. Насправді такого не було, — розповів нам близький друг артиста, автор-шансоньє Леонід Телешов. — Так, він багато виступав у в’язницях, його любили. Але близької дружби — такої, щоб з братками в лазню ходити і на рибалку їздити — не було. У лазню ми з ним ходили. Але я розумію: в кіно, якщо не прикрасити, буде нецікаво. В цілому мені картина подобається.

— У кіноісторії вивели трьох улюблених жінок Круга. Перша дружина Світлана, його фатальна любов Марина і остання дружина Ірина. Схожі актриси на його реальних жінок?

— Маринка трохи схожа. Світлана — взагалі ні, Іра теж. Але в кіно і не ставили таку мету… З жінками Михайла я не спілкуюся. Де вони зараз, не знаю. Маринку, пам’ятаю, Михайло привозив до нас в село на відпочинок на тиждень-другий. Він дуже її любив. Але вона мені говорила: «Лінь, ну не люблю я його, не буду з ним жити». А потім вони посварилися, з тих пір я її не бачив.

Остання дружина Круга Ірина зараз щаслива в новому шлюбі. І навіть не провідує маму померлого чоловіка, не привозить в гості сина Сашка. Зоя Петрівна з гіркотою підтвердила нам: так, це так. Ми подзвонили директору Ірини. Але він передав її слова: вона відмовляється коментувати і сам фільм, і своє нинішнє життя.

До речі

Справжнє прізвище Круга — Воробйов. Народився 7 квітня 1962 року в Твері. Працював водієм на молоковозі, грав на гітарі: спочатку для друзів, потім на весіллях і в ресторанах. У середині 90-х за кілька років став справжньою зіркою шансону. Музиканта вбили 1 липня 2002 — злочинці залізли в його будинок і розстріляли майже в упор. Злочин досі не розкрито — тільки версії і чутки.

Оставьте комментарий