Як за допомогою технічних засобів захистити свої секрети

Як за допомогою технічних засобів захистити свої секрети Уже кілька років тому ми читали статті про те, як важливо забезпечити секретність телефонних переговорів. У цих статтях ненав’язливо пропонувалося убезпечити вашу комерційну та приватну інформацію за немаленькі гроші. Автори недвозначно розраховували на те, що стаття потрапить до олігарха, який бігом кинеться купувати приховано прорекламуване рішення із захисту інформації. Але чомусь цього не відбувалося. Читали статті нормальні люди, а «олігархи» просто не звертали уваги на ці опуси. Вони краще «журналістів» знали, як вирішити проблему збереження своїх секретів.

Минув час. Непомітно збільшилася кількість випадків, коли ЗМІ публікували інтимні подробиці з життя представників усіх гілок влади і верхівки бізнесу. З’явився навіть термін — «злив інформації». Люди із середнім достатком навіть не уявляли собі, що ця хвиля їх торкнеться. Однак і вони незабаром стали героями викриттів на сторінках друкованих та електронних ЗМІ. Більш того, їх достатком, особистим та громадським життям стали більше цікавитися не тільки криміналітет, але і співробітники силових структур.

Хмара негласного отримання інформації опустилося на середній клас нашого суспільства. Причини — у здешевленні та доступності шпигунського устаткування, зростанні технічної грамотності кримінальних талантів. В їх арсеналах з’явилися мініатюрні камери відеоспостереження, приховані мікрофони, інша шпигунська звуко-записуюча апаратура. Виріс трафік мобільних операторів, що тут же спричинило бум на апаратуру прослуховування телефонних переговорів.

Наплив дешевого шпигунського устаткування призвів до того, що стало можливим його використовувати навіть в сімейних справах. Кваліфікації ці «іграшки» від оператора ніякої не вимагали. СБУ почала боротися з напливом обладнання для прослуховування разговорів по мобільному телефону. Відкривалися справи за ст. 359 ч.1 «Придбання, використання і продаж спеціальних технічних засобів негласного зняття інформації» КК України. За статистикою СБУ за 2011 рік, її співробітники відкрили більше 100 кримінальних справ, вилучили з продажу і обігу не менше 1500 примірників засобів негласного зняття аудіо- та відеоінформації.

В результаті фактично перед будь-яким членом суспільства постало питання — як захистити свої секрети? Розглянемо пристрої, які допоможуть вирішити цю проблему. Серйозний захист інформації є комплексною системою безпеки. Починаючи від системи управління та контролю доступом, що стежить за дверима у вашому будинку або офісі. І закінчуючи антивірусною програмою у вашому комп’ютері і телефоні.

Консультанти Інтернет-магазину Фортер рекомендують звернути увагу, в першу чергу, на пристрої для захисту телефонів — http://www.forter.com.ua/zashchita-telefonnov/. Ні для кого сьогодні не секрет, що шпигуни можуть використовувати ваш мобільний телефон для прослушки, навіть якщо він працює в режимі очікування. Бувають ситуації, коли телефон немає можливості відключити. Тоді пропонується використовувати акустичний сейф. Акустичний сейф реагує на віддалену активацію мобільного телефону генерацією радіочастотних перешкод.

Генератор шуму випромінює певні імпульси в діапазоні частот від 50 МГц до 6,5 ГГц. У такому діапазоні працює більшість систем прослушки. Це дозволяє «накласти» імпульси на живий голос, в результаті чого шпигун отримує запис, шуми на якому неможливо відфільтрувати. До багатьох генераторів можна підключати додаткові вібраційні та акустичні випромінювачі. Надійний захист приміщення від прослуховування можна організувати декількома генераторами шуму.

Оставьте комментарий